Hjem > H > Hva Heter De Ulike Delene Av En Bok?

Hva heter de ulike delene av en bok?

Delene i en tradisjonell papirbok med perm:

  • Magebind.
  • Klaff eller flapp (på smuss-/vareomslag)
  • Forsatsblad (ark av sterkt papir foran og bak i boka som limer bokblokka til bokbindet)
  • Perm (bokbind) med omslag.
  • Toppsnitt, hode (øverste del av boka)
  • Forsnitt (bokas forkant, motsatt av ryggen)
  • Fot.

Les mer

Så, hva heter første side i en bok?

Kolofon – hva er det? Dette innlegget er skrevet av forfatter av boka “Slik gir du ut på eget forlag“. Den deles ut gratis i en tidbegrenset periode. I de fleste norske og amerikanske bøker står kolofonen på en av de første sidene i boka. Man kan også spørre hva er smussomslag? Smussomslag er et løst vareomslag av papir med innbretter rundt bokpermen. Omslaget, bindet eller permen på ei bok er et deksel som limes til bokblokka eller materien, det vil si til de heftede (sydde) boksidene uten bind.

Angående dette, hvordan skrive en vaskeseddel?

Selve teksten, som vanligvis står på baksiden av bokas smussomslag, kan bestå av forlagets omtale eller forfatterens omtale. Teksten kan også være utdrag av positive anmeldelser. På norsk har ordet vaskeseddel lenge vært brukt i den aktuelle betydningen, altså veiledning om innholdet i en bok (eller en film). Hva består en bok av? En bok er en samling av håndskrevne, trykte, blanke eller illustrerte ark, vanligvis av papir, som er lagt i rekkefølge, sammenføyd langs en kant og gjerne påsatt omslag i et stivere materiale.

Ta dette i betraktning, hva er heftet?

Innbundet betyr hardback på engelsk. Heftet er det samme som pocket eller paperback på engelsk. Også, hva er et omslag? Omslag er en bandasje fuktet med væske tilsatt termisk, kjemisk eller fysikalsk virkende forbindelser. Varme omslag lindrer smerter og øker blodtilstrømningen. Omslag kan også brukes ved urene sår og blir da tilsatt bakteriedrepende midler eller stoffer som tar sikte på å løse opp sårskorper eller dødt og urent vev.

Deretter, hva betyr vaskeseddel?

En vaskeseddel er en omtale med kort referat av innholdet i en ny bok som forlaget sender til bokhandlere og til mediene. Begrepet brukes også om en filmomtale som en filmdistributør sender til kinoer og mediene ved lanseringen av en ny film. Ta dette i betraktning, hvorfor har mange bøker baksidetekst? Et bokomslag har også en bakside, og der skal det inn en kort beskrivelse av hva boken handler om og hvem som har forfattet den. Det er forlagets oppgave, i samarbeid med forfatter, å formulere en slik baksidetekst. Denne teksten bør være av en slik karakter at leserens interesse og nysgjerrighet vekkes.

Du kan også spørre hva er viktig å ha med i en bokanmeldelse?

Bokanmeldelse

  • fortell med få ord hva boka handler om.
  • beskriv hvordan du opplevde boka.
  • forklar hva du syns gjør boka god eller dårlig, gi gjerne eksempel fra boka.
  • forsøk å si noe om boka er viktig å lese, hvilken betydning den kan ha.
  • skriv en spennende anmeldelse – selv om du syns boka var kjedelig.

By Hardner Papoutsakis

Hvordan bøyes bok? :: Hvordan få bøker fra Ark til Kindle?
Nyttige lenker