Hjem > K > Kva Er Ein Standard?

Kva er ein standard?

Standard er en teknisk spesifikasjon som beskriver hvordan ulike objekter skal kunne defineres på en entydig måte, for eksempel mål og vekt, eller som beskriver arbeidsmetoder, for eksempel kvalitetsstyring i en bedrift.

Les mer

Dessuten, hva er ns en standard for?

Norsk Standard, forkortet NS, er en standard som er utviklet og utgitt av Standard Norge, og som beskriver viktige deler av et produkt, tjeneste eller en arbeidsprosess. Hva er en ISO? International Organization for Standardization (ISO), eller på norsk Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen, er en internasjonal standardiseringsorganisasjon som utgir standarder innenfor en rekke områder. «ISO» kommer fra det greske ordet for «lik» og er ikke et akronym for organisasjonens navn.

Også, hvem utarbeider standarder i norge?

Standard Norge utvikler og forvalter standarder i Norge, og har enerett på å utgi Norsk Standard. Gjennom Standard Online gjør Standard Norge norske, europeiske og internasjonale standarder tilgjengelige og bidrar til at de tas i bruk. Du kan også spørre hva er ns en iso? Standard Norge er det norske medlemmet av ISO. Standard Norge har norsk enerett til å godkjenne ISO-standardene som Norsk Standard, NS-ISO Standard, enten på engelsk eller fransk eller i norsk oversettelse.

Hva er et standardisert produkt?

Urteprodukter blir standardisert for å sikre at alle partiene av produktet skal inneholde samme mengde av plantens biologisk aktive stoffer, de stoffene som man antar har terapeutisk effekt. Tilsvarende, hva står ns for bygg? Norsk Standard (NS) er en benevnelse på standarder fastsatt og utgitt av Standard Norge.

Hvem lager standarder?

Standardene utarbeides i arbeidsgrupper (Working Group, WG). De tekniske komiteene og arbeidsgruppene består av deltakere fra for eksempel bedrifter, myndigheter, forskning, frivillige organisasjoner, forbrukere og arbeidstakerorganisasjoner. Hva er Norsk Standard bygg? NS 3420 er en av de viktigste standardene for bygg- og anleggsnæringen. Den brukes til å utarbeide beskrivelser og mengdelister i forbindelse med konkurransegrunnlag, kalkulasjon av forespørsler og under utførelses- og avviklingsfasen av byggeprosjekter.

Hvorfor ISO sertifisere seg?

ISO-sertifisering er et bevis på at bedriften oppfyller standardens krav og dokumenterer at selskapet driver med kontinuerlig forbedringsarbeid. Styringssystem reduserer variasjon og sikrer den beste kvalitet og systematikk i prosjektgjennomføringen.

By Ozzie Tibbit

Hva er viktige verdier for deg? :: Kan politiet spore VPN?
Nyttige lenker