Hjem > H > Hva Er Det Sterkeste Dyret?

Hva er det sterkeste dyret?

Hoppekreps har den største muskelkraften som noensinne er målt på et dyr. Faktisk over ti ganger mer enn det som er målt for andre dyr eller menneskeskapte motorer.

Les mer

Hva er verdens svakeste dyr?

Både ribbemaneter og sjøknelere lever i sjøen, men der slutter likheten. De vakre ribbemanetene er kanskje verdens svakeste dyr. De er til og med for svake til å svømme mot havstrømmen og må bare la seg drive med. Derav, hvilket levende vesen lever lengst? De eldste hvalene som er aldersbestemt var en blåhval fra japansk hvalfangst på 110 år og en finnhval på 114 år. Disse ble aldersbestemt ved at forskere daterte de såkalte ørepluggene, en metode som for øvrig ikke kan brukes på grønlandshval, som vi nå kan regne som det eldste dyret på jorda.

Hvor sterk er en maur?

1000 ganger egen vekt

Ny forskning viser at mauren kan være mange ganger sterkere enn man har trodd til nå. Oppslagsverk vil fortelle deg at en arbeidsmaur kan bære 10–50 ganger sin egen vekt. Overført på en "olympisk" vektløfter vil det si at han kan løfte opptil fem tonn på strak arm.
Hvilke insekter kan hoppe? Spretthaler (Collembola) er små, millimeterlange leddyr som er nære slektninger av insektene. Navnet har de fått fordi de har en springgaffel på undersiden av kroppen som de kan hoppe med når de blir skremt. Det finnes mange arter av spretthaler.

Hvor gammel er verdens eldste skapning?

Ming ble 507 år gammel. Det eldste vevsdyret vi vet om ble i 2006 funnet, og drept, av forskere. Nå viser det seg at kuskjellet ble hundre år eldre enn først antatt. Hva lever lengst i verden? Kvinner lever lengst i Andorra, mens Japan og Frankrike følger på plassene bak. For menn ligger Qatar, Andorra og Island på topp tre. På 1950-tallet levde nordmenn lengst i verden - da var den forventede levealderen på 72 år. Siden da har vi bare blitt eldre og eldre.

Hva er det eldste dyret i verden?

Og hvilke dyr lever lenger enn oss? Noen hvaler kan bli over 200 år gamle, men her på land er det en skilpadde som er i teten. 186 år gamle Jonathan bor på øyen Saint Helena sammen med kjæresten sin Frederica som etter 26 år har vist seg å være en hann. Derav, hvor mange ganger kan en maur bære sin egen vekt? En maur kan bære 50 ganger sin egen vekt.

Du kan også spørre er du større enn deg selv kanskje?

Er du større enn deg selv kanskje? «Mauren» er et dikt skrevet av Inger Hagerup i 1971 og er tatt ut av diktsamlingen «Så rart». «Mauren» er et dikt som retter en appell til leseren ved å vise medmenneskelighet og støtte. Diktet viser til en liten maur som prøver å få kontakt med leseren.

By Aldridge

Hvor mange maurarter finnes i Norge? :: Hva vil skje med det norske språket i fremtiden?
Nyttige lenker