Hjem > H > Hva Er Den Sterkeste Muskelen I Kroppen?

Hva er den sterkeste muskelen i kroppen?

Den sterkeste muskelen i forhold til sin størrelse i kroppen er tungen. Tungen er også den mest fleksible muskelen; den kan ta mange former og også er alltid i bevegelse, selv når du sover. Tungen er også den eneste muskelen som kun er festet til i en ende.

Les mer

Hvor ligger de indre organene?

Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden). Hva er den minste muskelen i kroppen? I øret sitter kroppens minste muskel, stapediusrefleksen, og er litt over én millimeter stor. Denne sørger for å beskytte øret mot skader når det utsettes for høye lyder. Skjønt kun én millimeter i størrelse, beskytter denne muskelen hørselen din mot høye lyder.

Hva er det sterkeste beinet i kroppen?

🔸Det sterkeste, tyngste og lengste beinet er lårbenet som gjennomsnitt er 46 cm langt. Lårbenet kan holde 30 (!) ganger vekten til en person. Hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen? De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene.

Hvilke typer vev har vi i kroppen?

Det finnes 5 hovedgrupper av vev:

  • Epitelvev.
  • Støttevev.
  • Muskelvev.
  • Nervevev.
  • Flytende vev.
Ta dette i betraktning, hvilket organ er kroppens motor? Hjertet er kroppens motor.

Hvilke organsystem består kroppen av?

Organsystemer

  • Fordøyelsessystemet – spalter molekyler og tar opp næring.
  • Kjønnsorganene – produserer kjønnsceller som kan bli til avkom.
  • Lymfesystemet – er kroppens renseanlegg.
  • Muskelsystemet – regulerer bevegelsene.
  • Nervesystemet – formidler signaler ut i kroppen.
Hva er forskjellen på celler vev organer og organsystemer? Artikkelstart. Vev er celleforbindelser med samme spesifikke funksjon. Menneskekroppens organer er bygd opp av forskjellig vev. Et organs spesifikke celler, som gir det dets særlige funksjon, kalles parenkym, som for eksempel lever- og nyreparenkym.

Hva er et organsystem Quizlet?

Hva er et organsystem? Organer som samarbeider om en oppgave. Eksempel: Sirkulasjonsorganene ( blod, hjerte og blodårer. Nervesystemet, muskelsystemet, huden, skjelettsystemet, sirkulasjonssytemet.

By Moorefield Speis

Hvor mange meridianer har vi? :: Hvilke 10 systemer har vi i kroppen?
Nyttige lenker