Hjem > H > Hva Er 3 Kvadratsetning?

Hva er 3 kvadratsetning?

Tredje kvadratsetning (konjugatsetningen)

Uttrykk som (a + b) og (a – b) sies å være konjugerte av hverandre, derfor kalles tredje kvadratsetning i stedet ofte for konjugatsetningen. Regner vi ut, får vi: (a + b)(a – b) = aa + a(-b) + ba + b(-b).

Les mer

Hvordan bruke konjugatsetningen?

En regel som hjelper oss å forkorte brøker, forenkle utrykk, og å løse likninger heter konjugatsetningen eller den tredje kvadratsetninge. (a+b)(a−b)=a2−b2. Hvordan finne et fullstendig kvadrat? Eit fullstendig kvadrat er eit andregradsuttrykk som vi kan faktorisere ved hjelp av første eller andre kvadratsetning.

  1. Til dømes er uttrykket x 2 - 6 x + 9 eit fullstendig kvadrat fordi.
  2. x 2 - 6 x + 9 = x - 3 2.
  3. Vi bruker uttrykket x 2 - 6 x + 9 som eksempel.
  4. Vi skal faktorisere andregradsuttrykket x 2 + 4 x - 5 .

Deretter, hvordan faktorisere et uttrykk?

Å faktorisere et uttrykk vil si å skrive uttrykket som et produkt av faktorer. Uttrykket skrives som ett ledd, men hver av faktorene kan inneholde flere ledd. Når vi faktoriserer, bruker vi ofte regnereglene for bokstavregning motsatt vei. Hva betyr det å faktorisere et tall? Faktorisering er en prosess for å dele opp et matematisk uttrykk som for eksempel en ligning eller et tall i mindre enheter (faktorer) som kan ganges sammen for å få det opprinnelige uttrykket. Primtall kan ikke faktoriseres.

Deretter, hvordan regne ut kvadratsetning?

En grunn til å kalle dette første kvadratsetning er at for positive tall a og b, tolkes (a+b)2 som arealet av et kvadrat med sidelengde a+b. Arealet til dette kvadratet kan vi finne på to måter. Først kan vi si at arealet av kvadratet er produktet av lengden og høyden, (a+b)(a+b)=(a+b)2. Hva er 2 kvadratsetning? Den andre kvadratsetningen er et uttrykk for produktet av differansen mellom to tall. La oss se regne ut (a−b)2. Husk at a(−b)=(−b)a=−ab og (−b)(−b)=b2. Akkurat dette kalles andre kvadratsetning!

Hvordan faktorisere et Annengradsuttrykk?

Faktorisering av andregradsuttrykk

Faktoriseringen blir da som følger: a x 2 + b x + c = a ( x − x 1 ) ( x − x 2 ) . a ( x − x 1 ) 2 . Hvis likningen ikke har løsninger, kan du ikke faktorisere uttrykket.
Ta dette i betraktning, hvordan fullføre kvadratet? Omskriving av et andregradsuttrykk slik at det likner mest mulig på et fullstendig kvadrat, altså få uttrykket på formen ax2+bx+c til (⋅⋅⋅)2+r der r er en konstant, kalles å fullføre kvadratet.

Hvordan regne ut xi andre?

andre

ax2+bx+c=0a≠0, b≠0,c≠0
ax2+c=0b=0
ax2+bx=0c=0

By Merri

Hva er tyngst på kroppen? :: Hva er forskjellen på bokmål og riksmål?
Nyttige lenker