Hjem > H > Hvorfor Har Vi En Angrerett?

Hvorfor har vi en angrerett?

Formålet med angrerettloven er å beskytte deg som forbruker i situasjoner der du er uforberedt og må ta en beslutning før du har fått tid og anledning til å sammenlikne selgerens tilbud med tilbud fra konkurrerende selgere.

Les mer

Kan man kreve penger tilbake?

Du kan ikke kreve å få pengene tilbake, men oftest kan du få en tilgodelapp du kan handle for en annen gang. Den kan du bruke i tre år, hvis det ikke står noe annet. Har selger angrerett? En angrerett er noe som utledes av angrerettloven, men loven gjelder kun i de tilfeller hvor kjøperen er en forbruker (privatperson), selger opptrer i næringsøyemed (ikke som privatperson) og avtalen inngås ved fjernsalg eller salg utenom faste forretningslokaler.

Man kan også spørre hva menes med forbruker i relasjon til angrerett?

Loven gjelder bare for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den næringsdrivendes faste forret- ningslokaler. Med forbruker menes en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Definisjonen er objektiv og uavhengig av om selgeren vet om kjøper er forbruker eller ikke. I forhold til dette, hva er et fjernsalg? Fjernsalg er salgsvirksomhet som er kjennetegnet ved at kjøp av varer og tjenester inngås uten at selger og kjøper møtes. Tilbud, utveksling av informasjon, kontraktsforhandlinger og bestilling skjer ved fjernsalg gjennom bruk av annonser, telefon, internett osv.

Angående dette, finnes det varer du ikke har angrerett på?

Angreretten gjelder alle kjøpsavtaler utenom de som uttrykkelig er unntatt i loven. Det gjøres også visse unntak fra angreretten utfra varens art. Blant annet kan det nevnes at kjøper ikke har angrerett på varer som har kort holdbarhet, tjenester som er påbegynt levert og spesialtilvirkede varer. Hva er Fornøydgaranti? Fornøydgaranti: Hvis produktet ikke når opp til forventningene du ble lovet i butikk og du er misfornøyd, kan du returnere det. Åpent kjøp: Angrer du på kjøpet, kan du få pengene tilbake - men da skal produktet være ubrukt i originalemballasje. Kalles også "angrerett".

Hvilke avtaler gir ikke angrerett?

Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett). Loven gjelder ikke for avtaler om salg av varer og tjenester fra salgsautomater og automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg av fast eiendom, se lov 3. juli 1992 nr. Når har man rett på å få pengene tilbake på et kjøp man angrer? Angrerett. Forbrukeren har i utgangspunktet angrerett i 14 dager. Dette gjelder ved handel fra alle EØS-land. For tjenester starter fristen å løpe dagen etter at avtalen er inngått, mens fristen ved kjøp av varer løper fra dagen etter at varen er mottatt.

Når kan man heve kjøpet?

Å heve et kjøp krever som oftest at det foreligger en mangel, og at denne er vesentlig. Vesentlighetsvurderingen inneholder en rekke forskjellige momenter, men det overordnede vurderingskriteriet er om kjøper har rimelig grunn til å si seg løst fra avtalen.

By Born Kasee

Har man rett på pengene tilbake ved reklamasjon? :: Hvordan finne koordinater i en graf?
Nyttige lenker