Hjem > E > Er Ablasjon Farlig?

Er ablasjon farlig?

Komplikasjoner ses hos 2-5 % av pasientene som gjennomgår ablasjonsbehandling mot atrieflimmer. Hjerneslag er en fryktet komplikasjon, og kan skyldes levering av blod der man har brent eller frosset skader i forkammerveggen.

Les mer

Du kan også spørre hva er forskjell på flutter og flimmer?

Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig. Og et annet spørsmål, hvordan utføres ablasjon? Hos pasienter med svært plagsom atrieflimmer, kan det være aktuelt med ablasjonsbehandling. Dette innebærer at man går inn med ledninger til hjertets venstre forkammer og varmer opp (radiofrekvensablasjon) eller fryser ned (kryoablasjon) områder i forkammerveggen for å hindre atrieflimmeren å oppstå og bre seg.

Hvordan merker man hjerteflimmer?

Hjerteflimmer vil si rask og uregelmessig elektrisk aktivitet i hjertet. Hjerteflimmer opptrer ofte anfallsvis, men kan i mange tilfeller senere bli permanent. Kardiolog kan stille diagnosen ved hjelp av EKG. Er ablasjon vondt? Inngrepet foregår i lokalbedøvelse og du er våken hele tiden. Behandlingssystemet krever at du ligger helt stille for at det skal bli en vellykket behandling. Ubehag og smerter under ablasjonsbehandlingen lindres med smertestillende medikamenter.

Hvordan stoppe atrieflimmer?

Noen trenger behandling på sykehus for å få stabilisert hjerterytmen. Medikamentell behandling er som regel førstevalget. Da benytter vi medisiner som senker pulsen og/eller stabiliserer hjerterytmen. På grunn av at atrieflimmer øker risikoen for hjerneslag, er det viktig å bruke blodfortynnende behandling. Også, hvor lenge varer hjerteflimmer? Ved atrieflimmer slår hjertet uregelmessig og ofte for fort. Noen opplever at atrieflimmeret kommer og går. Et anfall kan stå på fra sekunder til dager eller bli vedvarende.

Er atrieflimmer farlig?

Atrieflimmer i seg selv er ikke en farlig sykdom så lenge man får regulert hjertefrekvensen til et akseptabelt nivå. Det som kan være farlig, er særlig risikoen for blodpropp. Derfor er det hos mange anbefalt å bruke blodfortynnende medikamenter, selv om disse også medfører risiko. Kan man bli kvitt hjerteflimmer? Behandling av hjerteflimmer

Det finnes medikamenter som kan stanse et anfall med hjerteflimmer. Det er også mulig å stanse hjerteflimmeranfallet med et kraftig strømstøt via hjertestarter. Et slik strømstøt påføres i narkose, da det ellers er svært smertefullt.

Du kan også spørre hvem utfører ablasjon?

5 sentre i Norge utfører elektrofysiologiske undersøkelser og ablasjoner: Oslo universitetssykehus (OUS), Rikshospitalet, Helse Sør-Øst; Haukeland Universitetssykehus, Helse Vest; St Olavs hospital, Helse Midt-Norge; Universitet sykehus Nord-Norge (UNN), Tromsø, Helse Nord og Ahus.

By Bitthia Parias

Når kan man trene etter ablasjon? :: Hva er tegnet som svarte bokser på et kart?
Nyttige lenker