Hjem > H > Hva Er En Rettskrivingsreform?

Hva er en Rettskrivingsreform?

Rettskrivingsreform er ei omfattande rettskrivingsendring i eit skriftspråk, ofte gjennomført av eit offentleg organ eller eit anna organ som har ansvaret for å normere eit skriftspråk. Rettskrivingsreformer har skjedd i dei fleste skriftspråk, men det normale er at det skjer forholdsvis sjeldan.

Les mer

Angående dette, hvor mange språkråd har vi i norge i dag?

Språkrådet har fire fagråd med språkkyndige og språkengasjerte personer fra hele samfunnet. Når kom Liberaliseringsvedtaket for bokmål og hva var formålet? kom i 1981. formålet var å åpne for større valgfrihet i språket. når kom liberaliseringsvedtaket for bokmål og hva var formålet. normert talemål fikk ikke større spillerom i massemedia.

Når ble landsmålet Jamstilt med det almindelige Bogsprog?

I 1885 vart landsmål (nynorsk) offisielt jamstilt med det som i stortingsvedtaket vart kalla vort almindelige Skrift- og Bogsprog. Landsskulelova av 1889 brukte nemninga det almindelige Bogmaal. Frå slutten av 1800-talet kom Riksmål i bruk. Hva betyr Anglifisert? Anglisere er å anglifisere, det å gi noe et engelsk preg eller gjøre noe engelsk.

Deretter, hva er forskjellen mellom urnordisk og norrønt?

Fra urnordisk til norrønt

forandrer det urnordiske språket seg kraftig. Disse to hundreåra danner overgangen fra den urnordiske til den norrøne språkperioden, som varer til ca. 1350 e.Kr. Språket som tales i Norge og på Island i denne perioden, kaller vi norrønt.
Tilsvarende, er det norske språket truet? De fleste språkvitere er enige om at norsk som språk ikke er truet av engelsk i dag. Det er med andre ord intet som tyder på at norsk i overskuelig framtid vil bli erstattet av engelsk, og derved lide det som kalles språkdød.

Tilsvarende, hvilket politisk parti støttet riksmål?

Tidlig 1900-tallet

Den offisielle norske språkpolitikken utover 1900-tallet, styrt av Venstre og etterhvert overtatt av Arbeiderpartiet, var et forsøk på å smelte sammen riksmålet og landsmålet (i 1929 forandret til henholdsvis bokmål og nynorsk) til ett skriftspråk – samnorsk.
Hva er de viktigste endringene i nynorsk etter 2012 reformen? Hovudpunkt i den nye rettskrivinga

Skiljet mellom hovudformer (læreboknormalen) og sideformer (klammeformer) i rettskrivinga er oppheva. Alle former er no jamstilte. Det er ikkje lenger noko skilje mellom kva former elevane kan bruke, og kva former som kan brukast i lærebøker for skulen og i statstenesta.

Derav, hva var 1917 reformen?

1917-reforma er den første samnorskreforma. Rett nok hadde ein teke omsyn til det andre målet i standardiseringa av landsmålet i 1901 og dansk-norsken i 1907, men 1917-reforma var den første som gjaldt begge skriftmåla, som no blei kalla landsmål og riksmål.

By Groot Boyce

Hva er fonologisk bevissthet? :: Hva betyr språknormering?
Nyttige lenker