Hjem > H > Hvorfor Lng?

Hvorfor LNG?

Uten nedkjøling transporteres gassen oftest i rør. Produksjon av LNG gir mulighet for at nye geografiske markeder kan ta i bruk naturgass. LNG har ingen lukt og er uten farge. Flytende gass er ikke giftig og kan ikke brenne.

Les mer

Hvordan blir biogass produsert?

Biogass dannes når organisk materiale, som gjødsel, matavfall, planterester, avløpsvann og annet, brytes ned av mikroorganismer i oksygenfritt miljø. Biogass består i hovedsak av metan. Ved forbrenning dannes CO2 og vann. I forhold til dette, hva bruker vi petroleum til? Petroleum som er utvunnet fra jordskorpen er en viktig energikilde blant annet når oljen er raffinert til drivstoff for forbrenningsmotorer. I tillegg er petroleum råmateriale i petrokjemisk industri for tusenvis av kjemiske produkter slik som løsemidler, kunstgjødsel og plastprodukter.

Ta dette i betraktning, hva er oljeprisen akkurat nå?

I skrivende stund omsettes ett fat med nordsjøolje for 130,34 dollar fatet – opp mer enn 10 prosent for dagen, ifølge tall fra dataleverandøren Infront. Hva består råolje av? Råolje er per definisjon et fossilt brensel som ble dannet av plante- og dyrematerialer for flere millioner år siden. Råoljen består av organiske forbindelser bygd opp av hydrogen- og karbonatomer og betegnes av den grunn ofte som hydrokarbon. Råoljen inneholder også små mengder oksygen, nitrogen og svovel.

Følgelig, hvor mye er en tønne olje?

Volum. Oljefat i Norge de siste 50 årene har rommet 208 liter væske (eksakt 55 US gallons; 208.197648 liter). Det er ikke dermed gitt at de alltid har blitt fylt med de 208 liter som det oppmålte salgsprodukt det skulle emballere eller oppbevare. Standardmål ute var 55 US gallons. Ta dette i betraktning, hvor ren er norsk olje? Olje fra Norge er på ingen måte renere enn olje fra andre land. Det er selve bruken av oljen som fører til klimaendringer, produksjonen står kun for omkring 2 prosent av de totale utslippene. Det er på ingen måte nok å produsere fossil energi med lavere utslipp fra produksjon.

Hva vil det si å være karbonnøytral?

Karbonnøytral: Prosesser, virksomheter eller økonomisk aktivitet som i sum ikke fører til økt CO2-innhold i atmosfæren. For eksempel regnes bioenergi som karbonnøytral, fordi CO2 som frigjøres ved forbrenning av biomasse i prinsippet vil tas opp igjen av en tilsvarende mengde ny biomasse. Derav, hvor mye tjente norge på olje i 2021? Statens samlede netto kontantstrøm fra petroleumsvirksomheten anslås til om lag 272 milliarder kroner i 2021, jf. Nysaldert budsjett (Prop. 36 S (2021-2022)). Anslaget for 2021 ble oppjustert med nesten 90 milliarder kroner fra Nasjonalbudsjettet 2022 til Nysaldert budsjett.

Du kan også spørre hvor stort er johan sverdrup feltet?

Det er det tredje største oljefeltet målt i reserver på norsk sokkel, etter Ekofisk og Statfjord. Feltet var tidligere kalt Avaldsnesfeltet og Aldous. De totale utvinnbare petroleumsreservene er om lag 430 millioner standard kubikkmeter oljeekvivalenter (tilsvarer 2,7 milliarder fat oljeekvivalenter).

By Lachish

Hvor er Smart Hub? :: Hvor mye er en oljeekvivalent?
Nyttige lenker