Hjem > E > Er Kebabnorsk Etnolekt?

Er kebabnorsk Etnolekt?

Et annet eksempel på etnolekt er «vollanorsk», der norsk er blandet med slanguttrykk fra flere andre språk, blant annet berberspråk og arabisk. Et beslektet resultat er også kebabnorsk. Denne typen etnolekter kalles også multietnolekt.

Les mer

Ta dette i betraktning, hva er sosiolekt quizlet?

Innenfor en dialekt, kan det finnes mange ulike variasjoner av den. Dette kalles sosiolekter. Hvilken utgave du snakke, kan være påvirket av hvor gammel du er, om du er mann eller kvinne , hva du jobber med og en rekke andre ting. På den måten kan dialekten din være en del av identiteten din. Hva er sosiolekt og dialekt? Sosiolekter er varianter av samme dialekt – innenfor det samme geografiske område. Sosiolektene bestemmes i utgangspunktet av sosial tilhørighet, etnisk tilhørighet og/eller kjønn. Innenfor ett og samme dialektområde kan ulike grupper av befolkningen snakke forskjellig. En dialekt kan romme ulike sosiolekter.

Hvorfor er språket i forandring?

Stadig endring

Norge har gjennomgått enorme endringer de siste 100 årene. Folk flytter mer, bor mer i byer, utdanner seg mer. Vi har fått bilisme, massemedier og globalisering. Dermed kunne man forvente store endringer også i språket.
Dessuten, hva betyr kidsa? Det engelske "kids" betyr enkelt og greit "unger". De er små, og de er ikke så viktige. Kidsa, derimot, er norske, de er ikke lenger så små, og de er veldig viktige, viser det seg. Ordet ble første gang brukt i en norsk avis i 1997, men bare én gang.

Hva menes med Norvagisering?

Norvagisering er det å gi lånord ein stavemåte som følgjer norsk rettskriving. Dessuten, hvordan er språket i sosiale medier? Det er en stor forskjell på språket som vi bruker i sosiale medier, og det som vi bruker i mer formelle sammenhenger. Når det blir brukt formelt, har språk et forskjellig mål fra når det blir brukt i sosiale medier. Derfor blir også måten en uttrykker seg på, forskjellig.

Folk spør også hva er addah?

Ord man bruker når man blir sjokkert/overrasket. Kommer opprinnelig fra det norske uttrykket “ha det 'a”, som har blitt forkortet. Derav, hvordan ble kebabnorsk til? Uttrykket kebabnorsk kom på banen på 1990-tallet i norske ungdomsmiljøer rundt Oslo. Strømmen med flyktninger økte og innvandrere påvirket det norske språket og resultatet ble de vi begynte å kalle kebabnorsk. Uttrykk som innvandrere ikke kunne på norsk ble byttet ut med arabiske ord, og ble flettet inn i norsken.

Også, hvor kommer ordet sjofe fra?

Sjofe: å se. Kommer fra det berbiske eller arabiske ordet for å se.

By Lissy Marina

Hva er MyPack Collect? :: Hva betyr begrepet multietnolekt?
Nyttige lenker