Hjem > H > Hva Er Nodal Rytme?

Hva er nodal rytme?

A-V nodal (junctional) rytme

«Lav atrial rytme» er en (annen) normalvariant der det er synlige P-bølger foran QRS, men P-bølgene er negative i II, aVF og III som uttrykk for aktivering av atriene nedenfra og oppover.

Les mer

Hva er T takken i EKG?

T-bølge er den delen av et EKG som avspeiler repolariseringen av hjertekamrenes muskulatur før ny impuls til sammentrekning kan mottas. T-bølgen kommer etter ST-segmentet og før P-bølgen. Også, er venstre grenblokk farlig? Høyre grenblokk har ikke så store konsekvenser, og kan til og med være en medfødt normalvariant. Venstre grenblokk, derimot, viser at det er en ikke ubetydelig skade av venstre hjertekammer.

Kan EKG viser hjerteinfarkt?

En EKG-undersøkelse vil vise tegn på om du har hjerteinfarkt. Undersøkelsen kan også vise om du har hatt hjerteinfarkt tidligere. Er arytmi farlig? De fleste arytmier er ikke farlige, men de kan gi plagsomme symptomer som ubehagelig hjertebank og redusert kapasitet. En hjerterytmeforstyrrelse kan enten komme i anfall, som varer fra sekunder til dager, eller den kan være permanent, og selv om de aller fleste er ufarlige, kan den i sjeldne tilfeller være alvorlig.

Derav, er ventrikulære ekstrasystoler farlig?

VES er et svært vanlig fenomen, som hos mange ikke gir symptomer, og hos andre gir følelse av ekstraslag, hjertebank, lett ubehag i brystet, eller hvis de er mange, svimmelhet, kraftløshet, uro. Hos mange pasienter er VES et fenomen som kan være plagsomt, men som ikke er farlig for liv og helse på sikt. Og et annet spørsmål, hva er ejeksjonsfraksjon? Ejeksjonsfraksjon (EF) er et av de viktigste enkeltmålene på hjertets pumpeevne. Ejeksjonsfraksjonen er den prosentdelen av hjertekammerets fyllingsvolum (Vdiastole) som pumpes ut (Vdiastole–Vsystole) i et hjerteslag. Venstre hjertekammers ejeksjonsfraksjon er normalt større enn 60 prosent.

Og et annet spørsmål, hva er perkutan koronar intervensjon?

PCI er en metode hvor man blokker opp trange partier i hjertets kransårer ved hjelp av et kateter som føres gjennom huden, via en pulsåre til hovedpulsåren, og deretter inn i de trange kransårene. Hva viser p takken? P-takken skyldes spenningsforskjellen mellom forkamrenes depolariserte muskelceller og hjertekamrenes hvilende muskelceller. Q-takken mener man er uttrykk for depolariseringen av muskelcellene i hjertekamrenes skillevegg. Den store R-takken forårsakes av depolariseringen av hjertekamrenes forvegger.

Hva er forskjell på flutter og flimmer?

Ved flimmer slår forkamrene uregelmessig med en frekvens på 350-480 slag per minutt, og hjertekamrene (atriene) kan ha en frekvens på opptil 200. Ved flutter er frekvensen i forkammeret noe langsommere, 250-350 per minutt, og rytmen er oftest helt regelmessig.

By Wilhelmina Battisti

Hva betyr Grenblokk? :: Hvem gjelder Fagfornyelsen for?
Nyttige lenker