Hjem > K > Kan Man Bruke Led-Pære I Halogen Lampe?

Kan man bruke LED-pære i Halogen lampe?

Har du 12V halogen i lampene, kan veien til LED bli mer humpete, enn om du har 230V. 12V-lampene har en trafo tilkoblet, og dersom du ønsker å sette inn LED-pærer må du få tak i spesialpærer tilpasset dette. Slike pærer produseres av de kjente lysprodusentene og selges via lampebutikker.

Les mer

I forhold til dette, når kom lyspæren til norge?

Elektrifiseringen kom til Norge først i Fredrikstad ved Lisleby Brug. Det skjedde allerede i 1877 hvor de brukte den til belysning. Siden Edison, som ikke fant opp, men raffinerte lyspæra, ikke tok ut patent før i 1879, var det altså ikke snakk om slike, men om lysbuer. Hva betyr de forskjellige fargene på LED lys? Fargetemperatur er fargen på selve lyset lyskilden gir fra seg, og oppgis med en tallverdi på Kelvin skalaen hvor kort bølgelengde har en lavere temperatur og lengre bølgelengde har en høyere temperatur. Desto høyere fargetemperaturen er, desto hvitere, mot blått blir lyset.

Så, blir led lys svakere?

Ja, led lys vil svekkes over tid. Derfor er det kjedelig å montere opp en ny led armatur vedsidenav et som er noen år gammelt, da ser du ganske så stor forskjell. Hva tilsvarer 40W i LED? Hvis du gjerne vil vite hvor mange watt LED-pæren din har, skal du være oppmerksom på at watt-angivelsen for LED-pærer er annerledes enn for tradisjonelle glødepærer. Vår tommelfingerregel er at du må gange watt-angivelsen for LED med 10, altså vil en LED-pære på 4W tilsvare en tradisjonell glødepære på 40W.

Hva tilsvarer 5W?

LEDpære 6SMD E27 5W

Pæretype: LED lyspære. Tips. For å finne ut hva effekten på en Led pære tilsvarer mot en normal pære kan du som hovedregel gange effekten med 10 (noe høyere for powerled). En 2,5 Watts LED pære tilsvarer altså en 25 Watts glødepære.
Hva er G9 sokkel? G9 sokkel er en veldig vanlig sokkel som brukes i mange ulike armaturer. Den kan synes i leselamper så vel som i enkelte takpendler. Pæren er liten, og heter G9 fordi det er 9mm mellom pinnene i sokkelen. Pæren blir svært varm ved bruk av halogenpærer, så vær obs på dette.

Hva er Filamentpære?

Hva er en filamentpære? En filamentpære er flotte pærer med klart glass som gir lys omtrent 300° rundt seg. Pærene passer perfekt i designlamper eller som egne lyskilder uten lampeskjerm. Du kanselvfølgelig også bruke en filamentpære under en lampeskjerm ofr å gi lys både opp og ned. Du kan også spørre hvilken lyspære til oslo lampe? Lys: E27, max 100W. Anbefalt 7-13W Dimbar LED. Viktig at man bruker LED-pære som er dimbar til denne lampen.

Hvor mange kelvin til planter?

De aller fleste inneplanter foretrekker pærer med en Kelvin fra 4000 til 6000, da disse pærene vil benytte seg av både kalde og varme fargetoner.

By Bebe

Hva skal til for å få transportløyve? :: Hva betyr E14 lyspære?
Nyttige lenker