Hjem > H > Hva Er De Fire Edle Sannheter?

Hva er de fire edle sannheter?

At smerte faktisk eksisterer. At det er årsaker til at det vonde finnes. At det eksisterer en tilstand der det vonde ikke finnes. At det eksisterer en vei til den tilstanden der det vonde ikke finnes.

Les mer

Hvor er det Hindutempler i Norge?

Det finnes Hindutempel i Oslo, Slemmestad/Drammen, Stavanger, Trondheim og i Bergen. De største gruppene med hinduistisk bakgrunn i Norge er tamiler fra Sri Lanka, personer fra Punjab i India og personer fra Gujarat via Uganda. Dessuten, hva handler hjertesutraen om? Budskapet i hjertesutraen handler om tomhet.

Avalokiteshvara forklarer Shariputra at alle ting og fenomener er sammensatt av andre ting og fenomener. Til syvende og sist er alt tomhet. Alle våre sanseintrykk, konsepter og begreper er kun former som vi forholder oss til. I seg selv er de ikke noe annet enn tomhet.

Og et annet spørsmål, hva heter de helligste stedene i buddhismen?

Et buddhistisk tempel er et kultsted for buddhister, personer som følger buddhismen. De omfatter strukturer kalt vihara, stupa, wat og pagode i forskjellige regioner og språk. Hva heter de hellige skriftene i hinduismen? De eldste tekstene er vedaene som utgjør et felles trosgrunnlag for alle hinduer. Vedaskriftene består av fire store samlinger av hymner; Rigveda, Ajurveda, Atharvaveda og Samaveda. I de vediske hymnene skildres dyrkelsen av guder som Agni, Indra og Varuna gjennom nitide ritualer der ilden og offeret står sentralt.

Og et annet spørsmål, hva menes med verdenssjelen brahman?

Brahman er et sentralt begrep innen hinduismen og indisk filosofi. Brahman er «verdenssjelen» – det store verdensaltet, den guddommelige virkeligheten, «Gud finnes i alt» – som menneskets sjel, atman, forsøker å gå inn i. Og et annet spørsmål, hva betyr brahman hinduismen? Brahma er en skapergud i hinduismen. Han har hatt stor historisk betydning, men er en lite sentral gud i dagens hinduisme. Brahma må ikke forveksles med brahman, som er et hovedbegrep i hinduistisk filosofi og teologi og refererer til verdens og universets guddommelige enhet.

Hva er gudinnens kjennetegn?

Gudinnene er gjerne landsbyens beskyttere og gir sunnhet og fruktbarhet, men er også fryktet fordi de kan sende sykdom og død. I hinduismen har de fleste større guder hustruer, som Vishnus Lakshmi og Shivas Parvati. Gudinnen kan også opptre som selvstendig, høyeste guddom, som Durga og Kali (Den mørke). Hvem var Siddharta Gautama og hvordan ble han Buddha? var en indisk prins som betraktes som grunnleggeren av buddhismen. Siddharta Gautama fikk ærestittelen Buddha, som på sanskrit betyr «den oppvåknede», fordi han ifølge buddhismen på et tidspunkt innså hvordan alt hang sammen og fant en metode for å kunne gjøre slutt på lidelsen i tilværelsen og oppnå nirvana.

På hvilken måte skiller Buddha seg fra andre religioner?

Buddhismens menneskesyn er radikalt annerledes fra de fleste andre religioner. På den ene siden avviser buddhismen at mennesket har en fast sjel. På den andre siden tror de på gjenfødelse, og at vanlige mennesker gjennom trening kan bli oppvåknede buddhaer. Lotusblomsten er et viktig symbol i buddhismen.

By Viviyan

Hva er C24? :: Hva er en Anatman?
Nyttige lenker