Hjem > H > Hva Er En God Handling I Følge Konsekvensetikken?

Hva er en god handling i følge konsekvensetikken?

Konsekvensetikk er en gruppe av etiske teorier der en handlings riktighet bestemmes utelukkende av handlingens konsekvenser. Utilitarismen er den mest kjente formen for konsekvensetikk. Denne teorien hevder at en handling er riktig hvis og bare hvis den fører til størst mengde nytte, alle individer tatt i betraktning.

Les mer

Du kan også spørre hvordan forstå kant?

Ifølge Kant skal vi benytte fornuften for å oppnå kunnskap, men hans filosofi innebærer også at ikke all kunnskap kan oppnåes på denne måten, fornuften er begrenset. Fornuftsmessig tenkning kan bare gi oss informasjon om den verden vi opplever, om den fenomenuelle verden. Hvem lagde konsekvensetikk? Den mest kjente formen for konsekvensetikk kalles utilitarisme og ble utviklet av den engelske filosofen Jeremy Bentham. Ifølge Bentham er alle mennesker like viktige. Vi har alle det samme ønsket om å bli lykkelige og burde derfor gjøre det som skaper mest mulig lykke for flest mulig.

Hvem fant opp økosofi?

En av Norges store filosofer, Arne Næss, har vært med på å skape økosofien. Det betyr naturvisdom, og er et livssyn som handler om å se sammenhengen mellom alt som lever. Hva er dårlig med konsekvensetikk? En av konsekvensetikkens svakheter er at ingen kan forutsi fremtiden, og man kan da i ettertid finne ut at man tok feil. Konsekvensetikken er resultatorientert og kan brukes i enhver situasjon, men problemet er hvem som bestemmer hvilke konsekvenser som er ønskelige eller ikke.

Hva er dydsetikk Quizlet?

Dydsetikken handler om hvordan hver av oss kan jobbe med oss selv for å bli et bedre menneske. Aristoteles utviklet teorien om dydsetikken. Immanuel Kant var grunnlegger av pliktetikken. Hva betyr Grunnlagsetikk og anvendt etikk? Grunnlagsetikken drøfter hvilke verdier og holdninger som er fundamentale i en etisk debatt. I anvendt etikk benytter man grunnlagsetikk på konkrete spørsmål som provosert abort, samliv, eutanasi, krig, økonomi osv. vil si den enkeltes forpliktelser overfor seg selv og sine nærmeste omgivelser.

Hvem står bak konsekvensetikk?

Konsekvensetikken ble først formulert av den engelske filosofen Jeremy Bentham (1748–1832). Hva er en konsekvens? En konsekvens er en følge, en virkning eller et resultat av noe annet som skjer først.

I forhold til dette, hvordan tenker en pliktetiker?

Er det riktig å drepe ett menneske for å redde livet til flere andre? Nei, ikke nødvendigvis. Ifølge pliktetikken finnes det noen regler for hva som er rett og galt uavhengig av konsekvensene – regler eller prinsipper som sier at det er absolutt galt å lyve, stjele eller drepe et annet menneske.

By Herzen

Hvor mye koster AppleCare+? :: Hva er pliktetikk Quizlet?
Nyttige lenker