Hjem > H > Hva Er Pliktetikk Quizlet?

Hva er pliktetikk Quizlet?

Den moralske verdi en handling har, bedømmes etter i hvilken grad den er i overenstemmelse med de standarder som autoriteten setter. Pliktetikk kalles også dentologisk etikk. Både konsekvensetikk og pliktetikk fokuserer på handlinger.

Les mer

Hva er ordet økosofi satt sammen av Quizlet?

Ordet økosofi betyr naturvisdom og er satt sammen av økologi og filosofi. Hva menes med pliktetikk? Pliktetikk er en type moralteori der det ikke bare er resultatet av handlingen som avgjør om en den er moralsk riktig, men også de etiske prinsippene bak. Pliktetikk kalles også deontologisk etikk eller deontologi.

Hva er en god handling ifølge pliktetikken?

Hva regnes som en god handling ifølge pliktetikken? Pliktetikk: Riktige handlinger er de som følger gode normer. Du skal si sannheten, du skal ikke stjele, du skal stå for det du har sagt og gjort. Man veier ikke for og imot og tenker ikke på hva som er mest nyttig. Hva er ordet økosofi? Økosofi eller økofilosofi er Arne Næss sin filosofi. Den bygger på filosofi og økologi. Ordet betyr naturvisdom. Økosofien bygger på teknikker fra andre filosofer, og er roten til mange miljøbevegelser i Norge.

Angående dette, hva er et økosofi?

Økosofien fremmer et ikke-antroposentrisk syn på menneskets forhold til naturen og mener at vi i stedet bør begynne å forholde oss til naturen slik at vi ser oss selv som deler av et økologisk system med gjensidig avhengighet til andre deler av naturen. Hva er konsekvensetikk Quizlet? Hva er konsekvensetikk? Riktige handlinger er de som gir et godt resultat. I følge denne tankemåten skal man tenke gjennom konsekvensene/virkningen av det man gjør, og gjøre det som har flere gode virkninger enn dårlige, og det vil være en moralsk riktig handling. Dette blir også kalt nytteetikk.

Hva konsekvensetikk og pliktetikk betyr?

Stikk i strid med konsekvensetikken fremholder pliktetikken at det er motivasjonen eller sinnelaget for en handling som avgjør om den er moralsk riktig, og ikke handlingens konsekvenser. Å gjøre det rette fordi det er rett, uten å skjele til konsekvensene, er et hovedbud i pliktetikken. Hva er svakheten med pliktetikk? En viktig side ved pliktetikken er at den også er opptatt av rettigheter. Mens konsekvensetikken kanskje kan godkjenne tortur fordi det kan komme mange andre mennesker til gode er pliktetikken imot dette.

Hva er yrkesetikk eksempel?

Eksempel: sykepleie

Det er regler som sier noe generelt om hvordan en skal opptre på en arbeidsplass i ulike samarbeidsforhold, og hvilke holdninger en forventer av den enkelte i yrkesutøvelsen. De yrkesetiske retningslinjene er med på å gi en yrkesgruppe en felles verdimessig plattform og en felles identitet.

By Corby

Hva er en god handling i følge konsekvensetikken? :: Hvem er nevøen til Langbein?
Nyttige lenker