Hjem > H > Hva Betyr Ordet Post?

Hva betyr ordet post?

Post er en stilling, et embete eller et bud, opprinnelig en underordnet stilling. Brukes mest i sammensetninger, for eksempel huspost, statsrådspost, ministerpost, og i uttrykk som «få en god post», «tiltre en post», «alle postene i regjeringen er nå besatt».

Les mer

Kan man bruke gamle A frimerker?

Kan jeg fortsatt bruke gamle A-frimerker? Valørløse A-frimerker kan brukes på vanlig måte etter nyttår. De får samme verdi som ny pris for sending av brev opptil 20 g. Dette gjelder både innland, Europa og verden. Hvor lang tid tar det å få brev i Posten? Frakttid 2-4 dager. Du kan sende fra postkassen din, eller levere selv på Posten.

Hvor mye koster brevpost?

brev

Brev

Vekt inntilInntil 2 cm tykk2–7 cm tykk
20 g19,–55,–
50 g25,–55,–
100 g28,–55,–
350 g46,–55,–
Hva betyr pre og post? Tidsbetydning. Vanlige pre- og postposisjoner med tidsbetydning er for eksempel ovdal og maŋŋil/maŋŋá. Når de blir brukt som preposisjoner, betyr de "før" og "etter". Som postposisjoner betyr de "rett før" eller "rett etter".

Tilsvarende, kan frimerker gå ut på dato?

Fordelen med det nye frimerket er at det ikkje går ut på dato. Har du først kjøpt frimerket til gjeldande porto er det gyldig sjølv om portoen skulle stige FØR du får bruka det. Angående dette, hvor levere brukte frimerker? Vennligst send FRIMERKER, PROSPEKTKORT og TELEKORT direkte til TUBFRIM, POSTBOKS 1, 3541 NESBYEN eller lever dem til et av Nasjonalforeningens kontorer. Over 350 av landets kommuner har bestilt og fått tilsendt innsamlingskasse for brukte frimerker.

I forhold til dette, hvordan fungerer frimerker?

Frimerket har en bildeside som også viser merkets pålydende verdi og en limside som festes til sendingen med lim som fuktes eller som er selvklebende. Før operatøren viderebefordrer sendinger som er frankert med frimerker, anulleres frimerket med et stempel, oftest med sted og dato, for å forhindre gjenbruk. I forhold til dette, hvor lang tid tar sending med posten? Maksmålene er 35 x 25 x 12 cm. Frakttid 2-5 dager. Kun digital bestilling. Kan sendes fra postkassen din, eller leveres på Posten i hele Norge.

Når får jeg pakken min?

Når kan jeg forvente å få pakken min? Når pakken er klar til henting vil du få varsel fra oss på SMS/e-post, om ditt mobilnummer/e-postadresse er oppgitt av sender. I noen tilfeller sender vi ut hentemelding til postkassen din.

By Aday

Når får du post? :: Hvor gammel er du når du begynner på college?
Nyttige lenker