Hjem > H > Hva Dekker En Livsforsikring?

Hva dekker en livsforsikring?

Livsforsikring dekker dødsfall, uansett årsak. Forsikringen utbetales til dine etterlatte som en skattefri engangssum. Du velger engangssum (mellom 1 - 3 mnok) og hvem utbetalingen skal gå til. For å kjøpe livsforsikring må du være mellom 16 - 79 år, og fylle ut en helseerklæring.

Les mer

Hvem betaler gruppelivsforsikring?

Gruppelivsforsikring er det samme som livsforsikring for de ansatte, bare at det er bedriften som betaler for forsikringen. Forsikringen utbetaler en engangssum hvis den ansatte dør, til den avdødes arvinger. Hva er forskjellen på personforsikring og livsforsikring? Forsikringen gir deg økonomisk støtte ved alvorlig sykdom. Kritisk sykdom gjelder blant annet ved kreft, hjerneslag og hjerteinfarkt. Forsikringen gir deg en fast månedlig utbetaling hvis du blir arbeidsufør – uansett årsak. En livsforsikring sikrer dine etterlatte hvis du skulle falle fra.

Hvor mye dekker helseforsikring?

Helseforsikringen dekker som regel utredning og behandling inklusive kirurgi, hos medisinsk spesialist så lenge det er en medisinsk problemstilling du trenger hjelp med. Kosmetiske behandlinger dekkes ikke av helseforsikringen. Hvem får utbetalt livsforsikringen? I alle typer forsikring som ikke går på død utbetales forsikringen til forsikringstager. Hvis forsikringstager dør, blir forsikringssummen utbetalt til ektefelle/partner. Hvis forsikringstager ikke hadde ektefelle/ partner går beløpet til de nærmeste arvingene. Hadde avdøde barn, er disse de nærmeste arvingene.

Folk spør også hva får man i livsforsikring?

Med livsforsikring får du

Som hovedregel anbefaler vi et beløp (forsikringssum) som minimum tilsvarer din andel av husholdningens gjeld pluss én årslønn. frihet til å velge hvem som skal få pengene. Det vanlige er at beløpet blir utbetalt til gjenlevende ektefelle, men du står fritt til å begunstige hvem du vil.
Så, hvordan fungerer gruppelivsforsikring? En gruppelivsforsikring gir en engangsutbetaling til ansattes etterlatte ved dødsfall, uansett årsak. Du velger selv erstatningssum og om utbetalingen skal variere med alder og familiesammensetning.

I forhold til dette, er gruppelivsforsikring skattepliktig?

Skattedirektoratet gir følgende svar: «Gruppelivsforsikring, ulykkesforsikring, reiseforsikring og helseforsikring er vanlige naturalytelser. Hvis arbeidstakeren gjennom arbeidsforholdet oppnår en lavere pris på forsikringen enn hun eller han ellers ville fått som privatkunde, er differansen skattepliktig. Derav, hvilke forsikringer har jeg gjennom jobb? Forsikringer du har gjennom jobben

  • Yrkesskade- og ulykkesforsikring. Yrkesskadeforsikring er en lovpålagt forsikring som gir deg rett til erstatning for skader og sykdom som oppstår på arbeidet.
  • Gruppelivsforsikring og individuell fortsettelsesforsikring.
  • Tjenestereiseforsikring.

Hva er en personforsikring?

Personforsikring er en forsikring som gir økonomisk trygghet og letter den økonomiske hverdagen for deg og din nærmeste familie ved uførhet, alvorlig sykdom og død.

By Hauger

Hva dekker en personforsikring? :: Hvilke forsikringer trenger man til leilighet?
Nyttige lenker