Hjem > H > Hvorfor Regellek?

Hvorfor Regellek?

De fleste regelleker og spill stimulerer selvregulering, fordi barna må bruke oppmerksomhet, arbeidsminne og impulshemming for å være med på leken. De må rette oppmerksomheten mot det å lytte etter reglene i leken, de må huske forskjellige regler, og for å holde seg til reglene må de følge godt med.

Les mer

Hvordan samhandle med barn?

Samspill foregår i omsorgssituasjoner, lek og læringssituasjoner, med andre ord i alle daglige situasjoner i barnehagen. Barn lærer å samhandle med andre gjennom enkeltopplevelser, utprøvinger og erfaringer. De utvikler blant annet evnen til å reflektere over egne handlinger og væremåter på grunnlag av det de erfarer. Hvordan stille spørsmål til barn? Åpne spørsmål kjennetegnes ved at de er spørsmål hvor den som spør ikke har forhåndsbestemt hva som er et korrekt svar. Et eksempel på åpne spørsmål er «Hvorfor er det slik, tror du?» For deg som barnehagelærer er dette kanskje et presist spørsmål, da du faktisk vil vite hvordan barnet tenker.

Hva er Regellek?

Lek der en må følge bestemte regler, paradis, sisten, gjemsel osv. Og et annet spørsmål, hva heter det når du ikke kan si s? Sidelesp, mer riktig kalt “lateral-S” innebærer at alt for mye luft slipper ut langs kinnene. Tungen har ikke korrekt form til å klare å fange luften riktig. Resultatet er en veldig uklar S.

Derav, hvordan si bokstaven s?

Prøv og stikk tunga bak fortenna nederst på midten. Når du har gjort det så puster du ut/lag lyd, og kanskje må du pressa tunga litt mot tenna. Tilsvarende, hvordan øve på k lyden? Gurgle med vann. Dersom barnet sliter med lydene baki halsen, som «K» og «G», kan du invitere til å gurgle vann sammen, mens dere lager morsomme lyder. Det kan fort bli en del søl, så ta det gjerne ute eller inne på badet.

Så, hvordan kommunisere bedre med barn?

Kommunikasjon med barn

  1. Lytt til barnet. Evnen til å lytte er grunnleggende i all kommunikasjon, og dette er også meget viktig i møte med barn.
  2. Ta deg tid.
  3. Vent på tur.
  4. Vær tydelig.
  5. Vær konkret.
  6. Ta barnets perspektiv.
  7. Samtale gjennom lek.
  8. Sett grenser.
Hvor mye snakker en 2 åring? Lærer ti ord om dagen

- Det er variabelt hvor mye småbarna snakker. Noen kan bruke korte setninger. Men en 2-åring skal ha noen forståelige ord, påpeker helsesøster Vannebo. Hvis ikke barnet bruker noen tydelige ord, er det grunn til å ta kontakt med helsestasjonen.

Angående dette, når er det vanlig å si mamma?

Barnet kan bable sitt første «dada» eller «mamma» rundt seks til åtte måneder. Barnet kan ha lagt til noen andre ord til listen rundt den første bursdagen.

By Mohsen Kuwahara

Hvilken klokke er best til trening? :: Hvorfor Munnmotorisk trening?
Nyttige lenker