Hjem > H > Hva Er Forskjell På Livsforsikring Og Gjeldsforsikring?

Hva er forskjell på livsforsikring og gjeldsforsikring?

Gjeldsforsikring er det samme som livsforsikring, og gir en engangsutbetaling ved død, uansett årsak. Du kan selv bestemme hvem utbetalingen skal gå til. Forsikringen kan kjøpes fra du er 18 til 60 år, og beholdes ut det året du fyller 75 år.

Les mer

Hva er en betalingsforsikring?

Forsikringen gir en månedlig erstatning som dekker det månedlige terminbeløpet ditt dersom du blir arbeidsledig eller permittert, blir rammet av sykdom eller blir innlagt på sykehus. Hvis du dør vil den utestående gjelden på forbrukslånet ditt bli slettet. Folk spør også hva dekker en livsforsikring? Livsforsikring dekker dødsfall, uansett årsak. Forsikringen utbetales til dine etterlatte som en skattefri engangssum. Du velger engangssum (mellom 1 - 3 mnok) og hvem utbetalingen skal gå til. For å kjøpe livsforsikring må du være mellom 16 - 79 år, og fylle ut en helseerklæring.

Hvor lenge varer gjeldsforsikring?

Denne forsikringen gjelder bare så lenge du har lånet. Det er egentlig ingen argumenter for å bruke en gjeldsforsikring. Prisingen er lik det du får når du kjøper individuelle forsikringer. Gjeldsforsikringen er låst til samme beløp som du har restgjeld. Hvem trenger livsforsikring? Det finnes ikke et standardsvar på hvem som bør ha livsforsikring, og hvilken sum som passer de fleste, men det er visse kriterium som bør tas hensyn til. Har du gjeld og forsørger barn? Et dødsfall i en familie med et eller flere barn, mange faste utgifter og gjeld kan få uante økonomiske konsekvenser.

Blir livsforsikring utbetalt ved selvmord?

Ja. Erstatningssummen vil utbetales uansett om det er snakk om sykdom eller en ulykke. Dreier det seg om selvmord er reglene noe anderledes dersom forsikringen er tegnet minde enn et år før hendelsen. Men de etterlatte får utbetalt erstatning så sant forsikringen ha vært gyldig i minst ett år. Hva er lån forsikring? Enkelt forklart så vil banken dekke de kostnadene du har forbundet med det lånet du tegner forsikring på. Normalt sett så tegner man slike forsikringer på de usikrede lånene, som forbrukslån, kredittkort eller lignende, men det er også mulig å tegne forsikring på billån, båtlån eller andre kjøretøy.

Du kan også spørre hva dekker livsforsikring dnb?

Forsikringen gir engangsutbetaling til de etterlatte dersom forsikrede dør.

  • Etterlatte opprettholder dagens levestandard.
  • Etterlatte slipper store økonomiske problemer.
  • Etterlatte slipper å endre boforhold på grunn av dårlig økonomi.
Hva dekker uføreforsikring? En uføreforsikring gir utbetaling ved arbeidsuførhet. Arbeidsuførhet er helt eller delvis nedsatt evne til inntektsgivende arbeid som følge av sykdom eller ulykke. Det er to hovedtyper uføreforsikring: Uførekapital som gir en engangsutbetaling og Uførerente som gir månedlig utbetaling.

Hva får man i livsforsikring?

Med livsforsikring får du

Som hovedregel anbefaler vi et beløp (forsikringssum) som minimum tilsvarer din andel av husholdningens gjeld pluss én årslønn. frihet til å velge hvem som skal få pengene. Det vanlige er at beløpet blir utbetalt til gjenlevende ektefelle, men du står fritt til å begunstige hvem du vil.

By Flor Duerksen

Hvor mye er livsforsikring på? :: Har jeg garanti på min iPhone?
Nyttige lenker