Hjem > H > Hva Er En Jotne?

Hva er en jotne?

Jotnene er gudenes, også kalt æsenes, motsetning og motstandere. Kampen mellom jotnene og Tor, som er æsenes beste forsvarer, er hovedmotivet i mange av de norrøne mytene. Kvinnelige jotner kalles jotunkvinner eller gygrer. Ordet gygrer brukes oftest nedsettende og særlig om monstrøse jotunkvinner.

Les mer

Så, hva er en jutul?

Jutul er i nordisk folketro og norrøn mytologi et vesen med menneskeskikkelse, men med overmenneskelig størrelse og kraft. Den kvinnelige jutulen kalles gyger. Hva kalles gudinnene i norrøn mytologi? I norrøn mytologi finnes blant annet:

  • Fjorgyn, jordens gudinne, en av hustruene til Odin, mor til Tor.
  • Frigg, Odins hustru.
  • Frøya, fruktbarhetsgudinnen.
  • Hel, dødsgudinne, herskerinne over Dødsriket.
  • Rån, havets gudinne.
  • Nanna, Balders kone.
  • Sigyn, Lokes hustru.
  • Siv, åsynje gift med Tor.

Hvem er faren til Odin?

Bor (også skrevet Borr eller Burr) er i norrøn mytologi far til gudene Odin, Vilje og Ve. Deres mor er Bestla, en datter av Boltorn. Han var sønnen til Bure, som ble til da kua Audhumbla slikket på en sten. Bor nevnes i Gylfaginning i Snorre Sturlasons Den yngre Edda. Angående dette, hvor gammel var odin da han døde? Odin Olsen Andersgård ble bare 13 år gammel. I dag er det ett år siden han døde.

Tilsvarende, hva heter de to ravnene til odin?

Hugin og Munin er i den norrøne mytologien Odins to ravner. De følger ham overalt, og vagler seg på Odins skuldre når han sitter i høysetet, Lidskjalv i Valhall. Du kan også spørre har du en venn håvamål? Håvamål består av 164 strofer. Hver strofe i det første avsnittet, det såkalte ordspråkdiktet, rommer et visdomsord eller en sentens om etikk og livssyn i eldre tider. Noen eksempler herfra er: Har du ein venn og trur vel om han, så gjest han ofte, for kratt gror til og gras blir høgt på vegen som ingen går.

Angående dette, hva tror gresk mytologi på?

De greske mytene handler om guder, gudinner og heroer. Heroer er halvguder som er barn av de udødelige gudene og dødelige mennesker, og deres etterkommere. I antikken mente de at fortellingene handlet om stamfedrenes historie. Gudene og gudinnene ble dyrket på egne kultsteder med ofring, prosesjoner og sang. Deretter, hva går åsatro ut på? Åsatru betyr «troen på æsene», og æser kan ses som hovedgruppen av guder innenfor norrøn mytologi. Mange åsatruere forholder seg også til andre guder og vesener fra den norrøne mytologien, og mange lar seg inspirere av andre naturreligioner og nyhedenske bevegelser.

Man kan også spørre hvordan ble ask og embla til?

Ask og Embla er ifølge norrøn mytologi de to første menneskene i verden. De ble skapt ved at æsene gav liv til to trestokker som lå på stranden. Ask er mann og Embla kvinne, og fra dem stammer alle mennesker i Midgard.

By Ole Welton

Hvor er blodtype registrert? :: Hvordan funker mikrofoner?
Nyttige lenker