Hjem > H > Hva Er Indre Organer?

Hva er indre organer?

Et organ er en kroppdel som har en spesiell funksjon. Man skiller mellom ytre organer og indre organer. Eksempelvis er hud, lemmer, ører, nese m.m. ytre organer, mens hjerte, blodårer, lever,nyrer osv. er indre organer, altså organer som er dekket av kroppens ytre lag (huden).

Les mer

Man kan også spørre hvilket organ veier mest?

Kroppens tyngste organ er huden. Den veier ca. 3,6 kilo hos en voksen person. Man kan også spørre hva er det største organe i kroppen? 16) Kroppens største indre organ er tynntarmen. Helt utstrekt er den over 6 meter lang.

Følgelig, hvilke typer vev finnes i kroppen?

Det finnes 5 hovedgrupper av vev:

  • Epitelvev.
  • Støttevev.
  • Muskelvev.
  • Nervevev.
  • Flytende vev.
Du kan også spørre hvorfor samarbeider organsystemene i kroppen? De fleste organer kan også bare løse en liten del av en større, overordnet oppgave. Derfor må de samarbeide tett med andre organer for å løse hele oppgaven. Man snakker derfor om organsystemer – det kan for eksempel være fordøyelsessystemet, som blant annet består av de selvstendige organene magen og tarmene.

Hvilket stoff er det mest av i verden?

Mest av hydrogen og helium. Viste du at nesten alle atomene i Universet er hydrogen eller heliumatomer? Ikke mindre enn 99.9 % av atomene utgjøres av disse to grunnstoffene. Resten av grunnstoffene utgjør kun 1 promille av alle atomer. Hvilket grunnstoff er det mest av i jordskorpen? 27,7 vektprosent av jordskorpen er silisium. Nest etter oksygen er det det grunnstoffet det finnes mest av. Til sammen utgjør oksygen og silisium cirka tre fjerdedeler av den uorganiske delen av jordskorpen. Silisium finnes ikke i fri tilstand i naturen, men bundet til oksygen i silikatmineraler.

I forhold til dette, hva er den hardeste delen av kroppen?

Tannemalje er et emaljeaktig stoff, det hardeste og mest mineraliserte stoffet kroppen framstiller og er en viktig bestanddel i tenner hos virveldyr og i skjellene hos bruskfisker og noen beinfisker. Folk spør også hva er den sterkeste muskelen i kroppen? Den sterkeste muskelen i forhold til sin størrelse i kroppen er tungen. Tungen er også den mest fleksible muskelen; den kan ta mange former og også er alltid i bevegelse, selv når du sover. Tungen er også den eneste muskelen som kun er festet til i en ende.

Hva er kroppens raskeste muskel?

Årsaken til uttrykket «Et øyeblikk» er at øyemuskelen er den raskeste muskelen i kroppen.

By Bayard Arington

Hvilke indre organer har vi? :: Er antivirus nødvendig til Windows 10?
Nyttige lenker