Hjem > H > Hva Inngår I Boligkjøperforsikring?

Hva inngår i Boligkjøperforsikring?

Boligkjøperforsikringen skal dekke kostnader til advokat ved klage i forbindelse med kjøp av bolig. Den gir tilgang til juridisk bistand i inntil 5 år etter overtakelse. Den dekker også idømte saksomkostninger. Egenandelen som skal betales blir tilbakebetalt hvis det blir utbetalt erstatning.

Les mer

Hvorfor boligselgerforsikring?

Boligselgerforsikring er en forsikring som dekker selgers ansvar for vesentlige skjulte feil og mangler ved eiendommen. Forsikringen gjelder i de 5 årene som avhendingsloven fastsetter. Ved å tegne boligselgerforsikring, overlater du ditt ansvar for feil og mangler til et forsikringsselskap. Hva dekkes av eierskifteforsikring? De fleste kjøper eierskifteforsikring ved salg av bolig i dag. Den dekker selgers mulige ansvar for erstatning eller prisavslag etter avhendingsloven. Kjøper kan dermed kreve eierskifteforsikringen for feil og mangler ved huset.

Er det nødvendig med eierskifteforsikring?

Det er ikke nødvendig med eierskifteforsikring. Å få et større krav fra en kjøper for en mangel du er ansvarlig for, men ikke kjente til, er imidlertid alltid ubehagelig og kan gi økonomiske problemer i en presset økonomisk situasjon. Angående dette, er det verdt å kjøpe boligkjøperforsikring? De færreste boligkjøp ender med tvist. Kostnaden til en boligkjøperforsikring vil derfor i de fleste tilfeller være bortkastet. Dersom behov for juridisk bistand skulle oppstå, kan du som kjøper, i de aller fleste tilfeller, kreve utgifter til valgfri advokat dekket under den/de forsikringer du allerede har.

Følgelig, hvor lenge trenger man boligkjøperforsikring?

Hvor lenge trenger man boligkjøperforsikring? Boligkjøperforsikring varer vanligvis i maksimalt fem år etter overtakelsen av boligen. Forsikringsperioden kan imidlertid variere i stor grad mellom forsikringsselskapene. Enkelte lar deg fornye forsikringen hvert år, mens andre varer i en gitt periode. Man kan også spørre hvem betaler oppgjørsoppdrag? Hver av dere vil motta en oppgjørsoppstilling før kjøpesummen betales ut, slik at dere under hele prosessen vil ha kontroll og oversikt over hvilke utgifter som er betalt og hvordan midlene blir håndtert. Et oppgjørsoppdrag har varierende lengde, og er i hovedsak avhengig av når dere som parter ønsker overtakelse.

Hva koster boligselger forsikring?

Prisene for boligselgerforsikring oppgis som en prosentsats av salgssummen. Som regel vil forsikringen koste et sted mellom 0,2 og 0,55 prosent av salgssummen, og den endelige prisen kommer derfor an på summen du selger boligen din for. Angående dette, når trenger man boligselgerforsikring? Boligselgerforsikring er et nyere ord for eierskifteforsikring, og kan representere en økonomisk trygghet for deg som selger bolig. Hvis det oppdages feil eller mangler med salgsobjektet etter overtakelse, kan en slik forsikring spare deg for flere hundre tusen kroner i erstatningskrav.

Hvor lenge varer en eierskifteforsikring?

Som selger av en bolig vil en være ansvarlig for feil og mangler i inntil fem år etter overtagelsen.

By Ainslee Gotham

Hvem betaler eierskifteforsikring? :: Er Apple Care gratis?
Nyttige lenker