Hjem > H > Hva Er En Tegneserie?

Hva er en tegneserie?

Tegneserier er tegnede historier eller situasjoner, en rekke illustrasjoner presentert i sammenheng. Visuelt har tegneseriene mye til felles med malerkunst, vitsetegning og karikaturer, mens det fortellertekniske ofte ligger nærmere litteratur og film.

Les mer

Følgelig, hva betyr snakkeboble?

Snakkeboble er et bobleformet tekstfelt som blir brukt for å presentere tale fra figurene i en tegneserie eller liknende bildeuttrykk. Hvor gammel er tegneserier? Tegneserie kom i bruk allerede på 1800-tallet, men det var på 1950-tallet, med krigs- og westernserier som de mest dominerende, tegneserien ble populær. Populariteten til tegneserie har vært dalene siden 1990-tallet, men de senere årene er det en sjanger som har blitt veldig populær igjen.

Deretter, hva har tegneserier til felles med film?

Tegneseriemediet har mye til felles med filmen når det gjelder fortellermetode, oppbygging av handlingen og bildeutsnitt. I tidens løp har tegneserier omhandlet nær sagt hva som helst. Det kan dreie seg om både alvorlige og mindre alvorlige temaer. Angående dette, hvordan ble serieheftene til? Litt historikk. De første seriene var striper i aviser på 1890-tallet. Teksten stod den gang gjerne i et felt under tegningene. I serieheftene som dukket opp på 1930-tallet, fikk tegneseriene et avansert sett med virkemidler for å skape gode fortellinger.

Hva handler Tommy og Tigern om?

Tommy og Tigern (engelsk: Calvin and Hobbes) er en amerikansk avistegneserie om gutten Tommy (Calvin) og hans tøytiger Tigern (Hobbes) og hvordan han takler oppveksten. Den er skrevet og tegnet av Bill Watterson. Tommy og Tigern ble først utgitt i 1985, og har vært å finne i 2400 aviser. Hva er virkemidler i en tegneserie? Subjektivt bilde vil si at tegneren lar oss oppleve handlingen sett med øynene til en av personene. Bakgrunner kan brukes til å skape ekstra spenning. Et typisk trekk ved tegneseriene er at de effektivt bruker visuelle overdrivelser som virkemiddel.

Deretter, har dagbladet sluttet med tegneserier?

I dag er det ikke tegneserier i Dagbladet. I en kommentar signert kulturredaktør Sigrid Hvidsten, takker de for «all moroa» og skriver at avisen fra i dag legger ned daglige tegneseriesider. Bakgrunnen for valget er at tre av fire tegneserielesere forsvant da Dagbladet mistet «Lunch» og «Pondus». Hvem er hvem av Knoll og Tott? Serien handler om tvillingguttene Knoll og Tott (originalt Hans og Fritz) som gjør opprør mot autoritetene, som oftest personifisert ved deres mor (Fru Vom), Kaptein Vom (som ikke er deres biologiske far) eller Megler Smekk.

Tilsvarende, hvordan skrive analyse av tegneserie?

Slik analyserer du en tegneserie

  1. Overblikk. Dann deg et første overblikk over hvordan tegneserien er bygget opp.
  2. Systematisk gjennomgang av del-elementer.
  3. Se på hele siden i sammenheng.
  4. Hvordan passer siden inn i hele tegneserien?
  5. Hva vil tegneserien fortelle?

By Gazo Kolbe

Hvordan lage Instagram reels? :: Hvordan redigere tabell i Word?
Nyttige lenker