Hjem > E > Er Epostadresse Personopplysning?

Er epostadresse personopplysning?

Personopplysninger er alle opplysninger og vurderinger som kan knyttes til deg som enkeltperson. Typiske personopplysninger er navn, adresse, telefonnummer, e-post og fødselsnummer.

Les mer

Dessuten, hva kan ikke sendes på e-post?

Regler for bruk av e-post i «virksomheten»

Kryptert e-post kan benyttes til å sende konfidensiell informasjon. Sensitive personopplysninger skal ikke sendes med e-post. Det er ikke tillatt å starte eller videresende kjedebrev eller e-post med støtende, undertrykkende eller diskriminerende innhold.
Dessuten, er det farlig å sende personnummer på mail? Sending av fødselsnummer

Når fødselsnummer inngår i en forsendelse, skal det ikke være tilgjengelig for andre enn deg som mottaker. Nummeret må derfor sikres når det sendes per brev, i e-post eller SMS. Når fødselsnummer sendes som post skal det sendes i lukket konvolutt.

Hvordan sende sensitiv informasjon på mail?

- Bruk krypteringstjenester. Merete Nygaard anbefaler at du dropper å sende sensitiv informasjon åpent på e-post i det hele tatt, og heller benytter krypteringstjenester. Ved å bruke slike kan man fortsatt bruke e-post som kommunikasjonskanal, forsikrer hun. Hva er ikke en personopplysning? Identifikasjon av en enkeltperson trenger ikke være navn. Det kan også være for eksempel fødselsnummer, IP-adresse eller fingeravtrykk. Er opplysningene anonyme, dvs. at de ikke kan knyttes til en bestemt person, er det ikke snakk om personopplysninger.

Er kontonummer personopplysning?

Med personopplysninger menes enhver opplysning som direkte eller indirekte kan identifisere en person, f. eks. navn, fødselsdato, adresse, telefonnummer, geografisk lokalisering, IP-adresse, e-post, kontonummer, eller andre opplysninger som er spesifikke for en person. Hva er sensitive opplysninger? Eksempler på slike opplysninger er en persons rasemessige eller etniske bakgrunn, politiske oppfatning, religion, filosofiske overbevisning eller medlemskap i fagforening. Også helseforhold (som allergier, sykefravær, legebesøk og graviditet) og seksuelle forhold og orientering vil være sensitive opplysninger.

Så, er det trygt å sende personnummer på sms?

Millioner av mennesker blir hvert år utsatt for identitetstyveri, så du skal ikke under noen omstendighet sende personlig informasjon som personnummer og passord i en tekstmelding. Man kan også spørre hvilke regler gjelder på internett? Du bør ikke gi andre passord, koder, opplysninger om bankkonto og andre private opplysninger, fordi disse kan misbrukes. Du skal ikke late som du er en annen, fordi andre kan bli skuffet. Du skal ikke late som du er under 18 år for å lure noen. Noen ganger kan det også være forbudt.

Kan man misbruke personnummer?

En identitetstyv kan lykkes med mindre svindelforsøk om han eller hun har tilgang til noens personopplysninger slik som navn, adresse, fødselsnummer og e-post. Det har vist seg at disse opplysningene har vært tilstrekkelig for å for eksempel kunne tegne et falskt mobilabonnement på nett.

By Perlis Pham

Hva kan noen gjøre med personnummeret ditt? :: Hvilken programvare har min Mac?
Nyttige lenker