Hjem > H > Hva Er Forskjellen På Levning Og Beretning?

Hva er forskjellen på levning og beretning?

Om vi bruker kilder som beretninger bruker vi dem til å si noe om det som ligger utenfor konteksten kilden er skapt i. Oftest vil dette si at kilden sier noe om faktiske hendelsesforløp. Alle kilder er levninger, men ikke alle kan anvendes som beretninger.

Les mer

Også, hva er definisjonen på kilde?

En kilde er opphav til kunnskap eller informasjon, for eksempel en person med kjennskap til et saksfelt eller en bok som inneholder faktaopplysninger. Det er vanlig å skille mellom kilden (avsenderen) og kildematerialet (det som formidles, muntlig utsagn, skriftlig dokument, digitalt materiale). Ta dette i betraktning, hvordan kan man vite hvilken informasjon og hvilken fakta man kan stole på? For å finne ut om en kilde er pålitelig må du alltid sjekke både kildene de har oppgitt, og så sjekke opplysningene mot minst en kilde til. Om nettstedet du bruker ikke har oppgitt noen kilder eller noen andre steder du kan finne mer informasjon, kan du regne med at de ikke er pålitelige.

Hva er kildekritikk Quizlet?

Kildekritikk er kritisk granskning av kilder og bedømming av troverdigheten i påstander i informasjon. I dagligtale brukes det gjerne om evne til å skille seriøse fra useriøse informasjonskilder eller evne til å utvise sunn kritisk sans til informasjon. Deretter, hva betyr det at en kilde er objektiv? Objektive kilder er nøytrale og har ikke som mål å påvirke eller overbevise. En objektiv kilde kan være et leksikon eller en forskningsartikkel.

Folk spør også hvordan kan du vurdere om en kilde er til å stole på?

Under troverdighet stiller du spørsmål som går på om forfatteren (hvis det er oppgitt), nettsiden eller utgiveren av kilden er pålitelig eller verdig tilliten.

  1. Hva vet du om forfatteren?
  2. Hvilken stilling, bakgrunn eller utdanning har forfatteren?
  3. Er dette relevant for det som er publisert?
  4. Hvor er det publisert?
Dessuten, er wikipedia en sikker kilde? Tidligere hadde Wikipedia lav status blant for eksempel lærere. I dag er Wikipedia ofte førstevalget i søkemotorer og er mye brukt. Wikipedia kommer godt ut i mange undersøkelser. Det har også blitt skrevet flere masteroppgaver om kvaliteten til Wikipedia og konklusjonen er at Wikipedia er like bra som andre leksika.

Ta dette i betraktning, hvordan skrive til ung no?

Kontakt redaksjonen

Da kan du kontakte oss på [email protected]. Redaktør for ung.no er Håvard Atle Skaug.
Hvem lagde ung no? ung.no er et nettsted, det offentliges informasjonskanal for ungdom. Det drives av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Hvorfor er det viktig å forholde seg til mer enn bare én kilde om et tema?

- Som sagt er meningen med å oppgi en kilde blant annet å gi ens egen argumentasjon troverdighet, og da bør en finne fram til nettsteder og personer som i kraft av sin stilling, utdanning og realkompetanse har stor innsikt i det aktuelle emnet, råder Harboe.

By Sierra Cerrone

Hvordan sjekke saldo Kiwi gavekort? :: Hvor kan man finne kilder som er troverdige?
Nyttige lenker