Hjem > S > Skal Man Oversette Sitater?

Skal man oversette sitater?

Oversettelse. Hvis du skal bruke kilder som er skrevet på et annet språk enn det besvarelsen er skrevet på må du huske på følgende: Oversetter du kilden ord for ord, må du markere dette som sitat, gjøre oppmerksom på at det er en oversettelse og oppgi referanse.

Les mer

Hvordan skrive sitater?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet. Hvordan referere Sekundærkilde? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Hvordan henvise til kilde uten årstall?

Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.
Hvordan sitere lange sitater? Langt sitat (40 ord eller meir):

Når du brukar direkte sitat på 40 ord eller meir, skal du ikkje bruke sitatteikn. I staden skal du starte sitatet på ei ny linje, det skal skrivast med innrykk, og gjerne også med ei blank linje før og etter sitatet.

Dessuten, skal sitater være i kursiv?

Sitater skal ikke stå i kursiv. Ikke oversett sitater. Var svært nøye når dere skriver av sitatene. Eventuelle skrivefeil skal markeres med [sic]. Hvordan sette inn kilder? Slik oppgir du kilder i selve teksten

  1. Forfatterens navn (etternavn er nok)
  2. Året teksten ble gitt ut.
  3. Sidetall (I tekster hentet fra nettet skal du bare oppgi forfatterens etternavn og årstallet i selve teksten.)

Angående dette, hvordan skrive referanser i oppgave?

Når du refererer litteratur eller tekster som brukes i oppgaven din kan det gjøres på følgende måte: Referansen skal ha navnet på forfatteren/opphavsperson/institusjon først, deretter følger tittel i kursiv, hvor den er trykket, årstall og til slutt eventuelt sidetall. Hvordan sette opp kilde liste? Alle kildene du bruker skal føres opp i ei alfabetisk liste til slutt i oppgava eller som vedlegg ved muntlige framføringer. Denne kildelista regnes som en del av oppgava. Etternavn, Fornavn (år): Full tittel. Forlag/utgiver.

Hva er forskjellen på primær og sekundærkilder?

Primærkilder er det originale materialet, for eksempel dokumenter, brev og bilder, som historikeren baserer sin kunnskap på. Sekundærkilder er tolkninger av primærkilder, for eksempel historikerens fortelling.

By Camile

Hvor kan man finne kilder som er troverdige? :: Hvordan få trådløst tastatur til å virke?
Nyttige lenker