Hjem > H > Hva Betyr ∪?

Hva betyr ∪?

Innenfor matematikken er unionen (eller foreningsmengden) mellom to mengder A og B, mengden av alle elementer som ligger i A, B eller både A og B. Unionen mellom A og B skrives A ∪ B.

Les mer

Og et annet spørsmål, hvorfor norge ble avstått til sverige?

Bakgrunnen for at kongen måtte avstå Norge til Sverige, var at Danmark-Norge hadde kommet med på den tapende side under Napoleonskrigene. Avståelsen kom som en følge av betingelsene i Kieltraktaten, en fredsavtale mellom kongen i København og den svenske kronprinsen, Karl Johan, undertegnet i januar 1814. Hva er årsaken til at Norge kom i union med Danmark? Svartedauden avfolket Norge kraftig. Etter pesten fantes det ikke lenger en elite i landet som kunne opprettholde den norske staten. Styret i Norge havnet gradvis på utenlandske hender og Norge gikk inn i union med Danmark i 1380. I 1536 ble det norske riksstyret opphevet og all suverenitet overført til Danmark.

I forhold til dette, hvem var norge forent med og hva skjedde?

Unionen mellom Sverige og Norge var en forening av de to separate og selvstendige kongerikene Norge og Sverige i perioden fra 1814 til 1905, da de to statene var i personalunion under én felles monark. Hva betyr moderne? Moderne er det som hører til den nyere tid, nåtiden eller en forholdsvis nær fortid (moderne språk: levende språk, motsatt døde, antikke), som representerer, hører til det nyeste i sitt slag eller som stemmer med tidens mote.

Hva vil det si å være selvstendig?

Det å være uavhengig og bestemme over seg selv, spesielt om nasjoner. Det å være i stand til å tenke og handle uavhengig av råd eller hjelp fra andre. Man kan også spørre hva ble resultatet av krigen mellom norge og sverige? Den svensk-norske krigen i 1814 var en kortvarig krig som ble utkjempet mellom Sverige og Norge sommeren 1814. På papiret endte krigen med at Norge gikk inn i en personalunion med Sverige, men som et eget rike med sin egen konstitusjon og nasjonalforsamling.

Du kan også spørre hvorfor fikk norge sin egen grunnlov i 1814?

Her oppstod det bred enighet om at Frederik 6. ikke hadde rett til å gi Norge til Sverige. Dermed ble det valgt en forsamling som skulle utforme en ny, selvstendig grunnlov, for å gi det norske folk suvereniteten tilbake. Hvilke land gikk Norge inn i union med i 1397? Den 17. juni 1397 ble Kalmarunionen mellom Danmark, Sverige og Norge inngått, med Erik som felles konge. Margrete satt ved spakene fram til 1412, da hun døde – sannsynligvis av pest. Etter det opplevde Erik til fulle de store spenningene unionen var tuftet på.

Hva skjedde i dansketiden?

I 1536 ble Christian 3 dansk og norsk konge. I håndfestningen hans ble det bestemt at Norge ikke lenger skulle være et eget rike, men underlagt Danmark på linje med de danske landskapene. Dette året ble også det norske riksrådet opphevet, og den egentlige dansketiden kan sies å ta til da.

By Athenian

Hva slags årsaker lå til grunn for at Danmark-Norge ble et eneveldig rike? :: Hva gjør en Smart TV?
Nyttige lenker