Hjem > E > Er Sixpence En Hatt?

Er sixpence en hatt?

Sikspensluer var vanlig hodeplagg for arbeidere og til fritidsbruk i Nord-Amerika og Europa i første halvdel av 1900-tallet.

Les mer

Hvorfor bruke caps?

Hvorfor bruke caps? Hvis du løper på våren, sommeren eller høsten når solen skinner så kan øynene få svi. Dersom du bruker en caps så beskytter du øynene og ansiktet mot solen. Det gjør at øynene dine ikke får noe skade og gir deg fri sikt. Følgelig, hvorfor heter det sixpence? Navnet på luen stammer antakelig fra den engelske mynten «sixpence», som var den opprinnelige prisen på hodeplagget. Luen består av seks stoffstykker – på engelsk «six pieces» – som er sydd sammen, og det er også mulig at dette er opprinnelsen til navnet.

Folk spør også hvor mange engelske lånord i norsk?

530 engelske lånord som da var i bruk i norsk (English Loan-words in Modern Norwegian, Oxford University Press og Johan Grundt Tanum Forlag). Derav, hvilket språk snakket vikingene i norge? Norrønt var tale- og skriftspråket i Norge og på Island i middelalderen. På det norrøne språket (som på islandsk) betegner imidlertid norrǿnt mál sammen med dǫnsk tunga (dansk tunge) det felles nordiske språket, altså også gammelsvensk og gammeldansk.

Hva blir ungdomsspråket påvirket av?

Det muntlige ungdomsspråket er mer korrekt og presist enn mange kanskje har trodd. Ifølge forskere er ungdomsspråket både kreativt og nyskapende. Mange nye ord som blir lagt til i språket vårt, kommer faktisk via ungdommene. – Det hersker en oppfatning om at ungdommer snakker lite korrekt. Er det lov å skrive åssen? Bevisste språkbrukere som vet at åssen er tillatt i bokmålsrettskrivinga, og som kanskje òg sier åssen, kan komme til å velge denne varianten, men de vet da at det er et markert valg.

Hva betyr å estimere?

Estimere er å akte eller sette pris på. Ordet brukes også om å gjøre et estimat. Og et annet spørsmål, hva vil si å flekse? Flex. Nei, vi snakker ikke om å flexe musklene dine på treningssenteret. Uttrykket «flexing» beskriver måten man viser frem sin ekstravagante livsstil frem på en ikke-ydmyk måte.

Og et annet spørsmål, hvilket land har vi flest lånord fra?

Det lånes mest fra engelsk (92,2 prosent), og ellers forekommer noen ord fra tysk, fransk, arabisk, berbisk og urdu. Franske lånord benyttes kun av informanter over 33 år, og ikke-vestlige lånord (bortsett fra jalla) brukes kun blant de yngste informantene.

By Malvino Coover

Hva kan kunnskapen fra forskningen på emojier brukes til? :: Hva bety cap?
Nyttige lenker