Hjem > K > Kan Man Ha Hatt Hjerteinfarkt Uten Å Vite Det?

Kan man ha hatt hjerteinfarkt uten å vite det?

De fleste forbinder hjerteinfarkt med sterke brystsmerter og akutt medisinsk behandling. Det de færreste vet, er at mange har gjennomgått et hjerteinfarkt uten å vite det. Dette kalles et stumt infarkt, et hjerteinfarkt med få eller ingen symptomer.

Les mer

Hvordan blir hjerteinfarkt diagnostisert?

De medisinske kravene for å stille diagnosen sikkert er at det foreligger en typisk økning av troponin i blod, og at det i tillegg er enten symptomer som gir mistanke om infarkt, typiske forandringer på EKG eller påvist blokkering av blodåre ved røntgen-undersøkelse (PCI). Så, hvor lenge kan man gå med et hjerteinfarkt? Hvor godt du kommer deg etter hjerteinfarktet, avhenger av hvor mye av hjertemuskelen som har blitt skadet. De fleste som har gjennomgått et ukomplisert hjerteinfarkt kan gå tilbake til sitt normale aktivitetsnivå i løpet av 6 uker.

I forhold til dette, hva er tegn på hjertesykdommer?

hjertesykdom

Du bør du ta en hjertesjekk ved:

  • Brystsmerter.
  • Hjertebank.
  • Uavklart pustebesvær.
  • Episoder med uregelmessig puls/hjertebank.
  • Svimmelhets-/besvimelsesanfall.
  • Hevelser i beina.
  • Tungpustethet.
  • Hjertelidelser i nær familie.
Hva er tidlig tegn på hjerteinfarkt? Vanlige symptomer på et truende eller oppstått hjerteinfarkt er akutte brystsmerter og uvelhet/kvalme. I mange tilfeller føles det som et bånd som strammer rundt brystet. Men bortimot en tredel av alle kvinner, og en fjerdedel av alle menn som får et hjerteinfarkt, har beskjedne eller ingen smerter.

Hvordan kjennes et hjerteinfarkt?

Smerter og ubehag

Smerte i brystet er vanligste symptom på hjerteinfarkt. Noen opplever smerter eller ubehag høyt oppe i ryggen, i nakken eller øverst i magen. Noen føler at smerten stråler ut i skulderen, ut i armen eller opp i kjeven. Smertene beskrives som snørende, trykkende eller klemmende.
Hvor høy troponin ved hjerteinfarkt? Konsentrasjonen av troponin T hos hjertefriske er normalt lavere enn 14 nanogram per liter (ng/l). Hvis man måler troponin T over 14 ng/l vil det styrke mistanken om hjerteinfarkt. Konsentrasjonen av troponin I som gir mistanke om hjerteinfarkt er avhengig av analysemetoden som benyttes på laboratoriet.

Hvilke forhold har betydning for utvikling av hjerteinfarkt?

Du kan påvirke risikofaktorene

Dersom foreldre eller søsken hadde hjerteinfarkt før 60 år, regnes risikoen for å utvikle hjertesykdom som økt. De andre risikofaktorene - røyking, mosjon, kost, alkohol, vekt, kolesterol, blodtrykk - kan du påvirke og endre betydelig ved justering av vaner og aktivitet.
Hva er den viktigste årsaken til hjerteinfarkt? Årsak til hjerteinfarkt

Hjerteinfarkt er som oftest forårsaket av forkalkning i blodårene på hjertet. Denne forkalkningen kommer av høyt fettinnhold i blodet som over tid vil bygge seg opp på innsiden av blodårene. Dette gjør at blodåren blir trangere over tid og blodgjennomstrømmingen til hjertemuskelen reduseres.

Hvor lang tid tar det å komme seg etter hjerteinfarkt?

I løpet sykehusoppholdet vil legene gjøre flere tester for å kartlegge hva som er skjedd. De vil undersøke hvilken del av hjertet ditt som har blitt skadet og hvor mye. Hvis alt går bra, vil du sannsynligvis kunne dra hjem rundt en uke etter hjerteinfarktet.

By Yardley

Hvordan er Anginasmerter? :: Hvordan ser ekte hussopp ut?
Nyttige lenker