Hjem > H > Hva Betyr High Fidelity?

Hva betyr High Fidelity?

High Fidelity er en betegnelse på høykvalitets lydgjengivelse. Opprinnelig ble begrepet brukt uformelt av lydbransjen for å markedsføre nye teknologier etter andre verdenskrig, i form av LP-plater, FM-radio, forbedrede høyttalerkonstruksjoner og så videre.

Les mer

Hvem eier Hi-Fi Klubben?

Hi-Fi Klubbens morselskap Audionord International, som eier alle 103 butikker i Norge, Sverige, Danmark, Holland og Tyskland, har nettopp offentliggjort årsregnskapet for 2017/2018. Tallene vitner om en stabil utvikling på omsetningen, mens inntjeningen har dalet ned med ni prosent. Man kan også spørre hva er hifi anlegg? Hi-fi eller hifi benyttes om lydgjengivelse i elektronisk utstyr, og hentyder at reproduksjonen (avspillingen) skal være svært nær originalen i kvalitet. Hi-fi er en forkortelse for det engelske begrepet high fidelity, som i denne sammenhengen mer eller mindre direkte kan oversettes som «høy naturtrohet».

Så, hva gjør diskant?

Diskant av latin:dis(skilt, avdelt) og cantus(sang) er den lyseste del av det hørbare området. I korsammenheng brukt om sopranstemmen, og på et klaviatur tonene fra midten av et piano og opp. I lydanlegg er diskanthøyttalerne de som skal gjengi de høyeste tonene. Hvorfor bruke spikes? Det er i hovedsak at kontaktflaten mellom HT og gulv blir mindre ved bruk av spikes, og uønsket ressonans i de dypeste toner som kan elimineres.

Hvordan koble forsterker til høyttalere?

Høyttalerterminalen – inngangen til høyttaleren

Bakpå høyttaleren finner du høyttalerterminalene, altså der du kobler til kablene fra forsterkeren. På de fleste høyttalere sitter det én rød (pluss) og én sort (minus) terminal til henholdsvis det positive og det negative signalet fra forsterkeren.
Deretter, hvor skal bassen stå? Subwooferen bør helst plasseres så nærme der du sitter som mulig. I tillegg må man vurdere om det er ønskelig med surroundeffekt.

Tilsvarende, hvordan koble sammen to forsterkere?

Det du kan gjøre er å enten bi-ampe dvs bruke den ene forsterkeren på bassene og den andre på toppene eller brokoble hver enkelt forsterker og bruke en forsterker på hver høyttaler. Hvordan du brokobler står nok i bruksanvisningen til forsterkeren. Hvordan koble sammen to Bluetooth høyttalere? Trykk på Innstillinger-ikonet på startskjermen på enheten. Trykk på Bluetooth-alternativet og slå PÅ Bluetooth på telefonen. Trykk på Bluetooth-høyttalerens navn i listen over tilgjengelige enheter og koble til. Gjenta prosessen ovenfor for å koble til flere høyttalere.

Har høyttalerkabler noe å si?

Det korte og klare svaret er JA. Her er det ikke bare snakk om tro, men faktisk vitenskap. En høyttalerkabel har nemlig en iboende ”motstand” som kan begrense hvor lett signalet når ut til høyttalerne. Og en tykkere, kortere kabel gjør i utgangspunktet motstanden lavere.

By Silverman

Hvordan plassere en lydplanke? :: Hva var Hercules før han ble helt?
Nyttige lenker