Hjem > H > Hva Betyr Kanter?

Hva betyr kanter?

En kant er i geometri et linjestykke mellom to hjørner i en geometrisk figur. I et tredimensjonalt legeme møtes to sider i hver kant.

Les mer

Hvor mange hjørner har sylinderen?

En sylinder har verken kanter eller hjørner. I forhold til dette, hvem oppfant geometri? Greske matematikere arvet kunnskap fra Egypt, og Aristoteles ga egypterne æren for å ha «oppfunnet» geometrien.

Man kan også spørre hva er en organisk form?

Organiske former er uregelmessige og asymmetriske og forbindes gjerne med former vi finner i naturen. De har ofte kurver og virker mer tilfeldige enn de geometriske. Det gjør dem mer interessante, men de skaper også mer uorden. Tilsvarende, hva er et geometrisk mønster? Geometriske mønstre har geometriske figurer (firkanter, trekanter og sirkler). Organiske mønstre (figurer fra dyre- eller planteriket) har oftere avrundede former. En figur er symmetrisk når den ene halvdelen av figuren er som et speilbilde av den andre. En parallellforskyvning er bestemt ved en retning og en avstand.

Så, hvordan tegne tredimensjonale figurer?

Den enkleste måten å tegne et tredimensjonalt objekt, er å tegne det sett ovenfra og langs en eller flere horisontale retninger. Vi velger en grunnlinje. Nedenfor grunnlinja tegner vi objektet i horisontalprojeksjon (dvs. sett ovenfra), og ovenfor grunnlinja tegner vi en vertikalprojeksjon. Hvilken form har sideflatene? De flatene som ligger mellom endeflatene i et prisme benevnes sideflater, og de har form som parallellogram.

Ta dette i betraktning, hva heter tredimensjonale figurer?

En kube er en tredimensjonal, geometrisk form, altså en matematisk form med tre dimensjoner: høyde, dybde og bredde. Hvor mange grader er der i en rombe? Brødsmulesti. Rombe. Alle fire sider har lik lengde, a.

Ta dette i betraktning, hva er kongruens og formlikhet?

Figurer som har samme form og størrelse er kongruente. Det vil si at de har like lange sider og like store vinkler. Figurene dekker hverandre fullstendig når de ligger oppå hverandre. Figurer som har akkurat samme form, med ulik størrelse er formlike.

By Geier Laxmi

Hva heter tredimensjonale figurer? :: Hva heter de geometriske formene?
Nyttige lenker