Hjem > H > Hva Menes Med Forbruker I Relasjon Til Angrerett?

Hva menes med forbruker i relasjon til angrerett?

Loven gjelder bare for avtaler inngått ved fjernsalg og for avtaler inngått utenom den næringsdrivendes faste forret- ningslokaler. Med forbruker menes en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Definisjonen er objektiv og uavhengig av om selgeren vet om kjøper er forbruker eller ikke.

Les mer

Så, kan man trekke seg fra bilkjøp?

Den klare hovedregel er at selger ikke kan trekke seg fra bilkjøpet. Det er ikke snakk om noen angrerett fra kjøpers side. Selger er bundet til å oppfylle kontrakten etter sitt innhold. Gjør han ikke det kan han få erstatningskrav fra kjøper. Tilsvarende, hvordan benytte seg av angrerett? Du har 14 dagers angrefrist fra den dagen du har mottatt varen. Hvis du ikke vil beholde varen, må du gi beskjed innen fristens utløp. Hvis det gjelder kostbare varer, bør angreskjemaet sendes rekommandert. Angrerettloven gjelder uansett hva som ellers er avtalt mellom deg og selgeren.

Kan jeg returnere bil?

To års klagerett når bilen er kjøpt av privatperson

Har du kjøpt bil av en privatperson, er det kjøpsloven som gjelder. Da har du en reklamasjonsrett på to år. Det er i tillegg et krav om at du må reklamere innen rimelig tid etter at du oppdaget, eller burde ha oppdaget mangelen. OBS!
Så, hva betyr 50 dagers åpent kjøp? 09 - Returrett i forbindelse med åpent kjøp

Ta med produktet og kvittering til butikk innen 50 dager, så får du enkelt og greit pengene for kjøpet tilbake. Produktet må være uåpnet/ubrukt og ikke ha brutt emballasje.

Hvilke hensyn ligger bak angrerettloven?

Hvilke hensyn ligger bak angrerettloven? Sjekk svar Formålet med angrerettloven er å beskytte deg som forbruker i situasjoner der du er uforberedt og blir provosert til å ta beslutninger før du har fått tid til å tenke deg om, og anledning til å sammenlikne selgerens tilbud med tilbud fra konkurrerende selgere. Hvilke avtaler gir ikke angrerett? Loven inneholder krav til avtalen, og gir forbrukeren rett til å gå fra avtalen i 14 dager (angrerett). Loven gjelder ikke for avtaler om salg av varer og tjenester fra salgsautomater og automatiserte forretningslokaler, avtaler om salg av fast eiendom, se lov 3. juli 1992 nr.

Følgelig, hva er forbrukerkjøpsloven?

Lov om forbrukerkjøp, også kalt forbrukerkjøpsloven, er en norsk lov som regulerer salg av ting til en forbruker når selgeren eller selgerens representant opptrer i næringsvirksomhet. Kjøperen er en forbruker som kjøper noe til personlig bruk. Hva er uanmodet telefonsalg? Uanmodet telefonsalg. Før det blir inngått en avtale som følge av at den næringsdrivende uanmodet har fremsatt et tilbud på telefon, skal den næringsdrivende bekrefte tilbudet skriftlig på et varig medium etter at telefonsamtalen er avsluttet.

Så, hvem betaler frakt ved retur?

I angrerettloven står det at forbrukere som benytter seg av angreretten, må betale for returkostnadene selv. Unntaket er ifølge loven hvis «selgeren har misligholdt avtalen eller selgeren i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte varen ikke var tilgjengelig.»

By Hetty

Hva sier kjøpsloven om bytterett? :: Har man angrerett på leiekontrakt?
Nyttige lenker