Hjem > H > Hva Betyr Datanett?

Hva betyr datanett?

Datanett er telenett for å overføre data via overføringslinjer og formidlingssentraler.

Les mer

Hva er et kablet nettverk?

Et nettverk hvor enhetene er koblet sammen med fysiske kabler. Et alternativ er trådløst nettverk. Det finnes flere måter man kan organisere et kablet nettverk, kalt nettverkstopologier. Hva vil det si å ha et nettverk? Nettverk er definert ved to mengder: En mengde aktører og en mengde relasjoner mellom disse. Aktørene er vanligvis individer, men nettverksperspektivet kan også anvendes overfor andre typer aktører, for eksempel organisasjoner.

Hva slags nettverk er LAN?

Hva er LAN? Et lokalnettverk (LAN) består av de kablede og Wi-Fi-tilkoblede enhetene i hjemmet eller på kontoret ditt. Dette er det personlige nettverket ditt. Datamaskinen, telefonen, nettbrettet, ruteren o.l. utgjør nettverket ditt. Hva vil det si at et datanettverk er globalt? Definisjon - Hva betyr Global Area Network (GAN)?

Et globalt nettverk (GAN) refererer til et nettverk som består av forskjellige sammenkoblede nettverk som dekker et ubegrenset geografisk område. Begrepet er løst synonymt med Internett, som regnes som et globalt nettverk.

Hva er sant om MAC adressen?

Hver datamaskin i et pakkesvitsjet LAN har en unik adresse: Media Access Control (MAC) address. – Kalles også fysisk adresse, hardware adress, m.m. Hver pakke inneholder MAC-adressen til avsender-node og mottaker-node. Så, hva er sant om linje og pakke svitsjing? Det finnes flere måter å organisere sending og mottak mellom datamaskiner i et nettverk. Vi snakker om å svitsje i nettverket for å koble sammen sender og mottaker, slik at de kan utveksle data mellom en klient og en tjener. Svitsjing i nettverket gjelder for alle lag i lagmodellen.

Hva er et WAN?

WAN er en forkortelse for engelske Wide Area Network, et datanettverk som omfatter et større geografisk område. Hvordan sette opp Wi-Fi hjemme? Koble til kablene

Koble en Ethernet-kabel fra modemet til den trådløse ruteren (det følger vanligvis en kort Ethernet-kabel med den trådløse ruteren for dette). Plugg inn strømkabelen til den trådløse ruteren. Vent minst 30 til 60 sekunder, og sjekk at lysene på ruteren fungerer som de skal.

Hva er en nettverk switch?

En svitsj (eng. switch) er en nettverkskomponent som styrer datatrafikk mellom ulike noder i et nettverk, slik som PC, server, skriver og Internett-forbindelse. Ordet switch er engelsk og betyr omkobler eller bryter. Switchen opererer på lag 2 i OSI-modellen.

By Fleur

Hvordan få norsk tastatur på PC? :: Hvordan fjerne betalinger på iPhone?
Nyttige lenker