Hjem > N > Når Skal Sitat I Kursiv?

Når skal sitat i kursiv?

Når du siterer tekster som ikke har forfatter skal du bruke de første ordene i referanselisten (normalt tittelen) og årstallet. Bruk doble hermetegn når du siterer en artikkel eller kapittel. Bruk kursiv når du siterer til bøker, brosjyre, rapporter, tidsskrift eller lignende.

Les mer

Hvordan sitere et sitat?

Direkte sitat (inntil 40 ord)

Sitatet settes i anførselstegn og etterfølges av parentes eller fotnote. I fotnoten eller parentesen oppgir du opplysninger om forfatter og årstall og sidetall.
Hvordan refere til sekundærkilder? Skal du likevel referere til sekundærkilde, må både sekundærkilden og primærkilden vises til i teksten. Du nevner først primærkilden, med årstall dersom det er kjent, og skriver «henvist i», «referert i » eller lignende, og så sekundærkilden.

Angående dette, hvordan referere til deler av et sitat?

Du klipper og limer deler av et avsnitt, legger det inn i hermetegn og skriver hvor sitatet er hentet fra i parentes bak eller i en fotnote. Hvordan referere til kilde uten årstall? Hva gjør jeg når årstall mangler?

  1. skrive u.å. ( uten år) i stedet for årstallet. Skriver du på engelsk bruker du forkortelsen n.d. (no date)
  2. sette skarpe klammer rundt årstallet dersom du vet helt sikkert når kilden er utgitt/publisert.
  3. bruke skarpe klammer og spørsmålstegn for å vise at året som er oppgitt er usikkert.

Hvordan forkorte et sitat?

Dersom man skal markere at noe er utelatt i et sitat, bruker man klammer og ellipse: […] Du trenger ikke bruke […] ved innledningen av sitat. Og et annet spørsmål, hvordan henvise til sitater? Er sitatet på opp til tre linjer, skal det stå i anførselstegn. Er det lengre, skal det stå som eget avsnitt og med innrykk. Ved både kort og langt sitat skal referanse gis. Kort sitat (fra nettsted) med referanse: «came to a permanent standstill» (Pompeionline, 2012).

Hvordan sitere utdrag?

Det er to måter å sitere en kilde på, alt etter hvor langt sitatet er. Sitater på mindre enn tre linjer plasseres i «hermetegn» i den løpende teksten, mens de på tre linjer eller mer har linjeskift før og etter sitatet, og et innrykk slik at venstremargen er bredere på sitatet. Hva er forskjellen mellom primærkilder og sekundærkilder? Innenfor kildekritikk snakker vi gjerne om primærkilder og sekundærkilder. Hvis kilden du henviser til er basert på forfatterens egne tanker og forskning regnes det som en primærkilde. Hvis du velger å henvise til det forfatteren har tolket ut fra en annen kilde vil det regnes som en sekundærkilde.

Hvordan referere til en referanse i en bok?

Referanse i løpende tekst får følgende form:

  1. Én forfatter: (Forfatter, år, sidetall)
  2. To forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  3. Tre forfattere: (Forfatter, år, sidetall)
  4. Fire eller flere forfattere: (Første forfatter et al., år, sidetall)

By Haines

Hvordan skrive konvensjon som kilde? :: Når bruker vi stor bokstav?
Nyttige lenker