Hjem > H > Hva Skal Skrives Med Stor Forbokstav?

Hva skal skrives med stor forbokstav?

På norsk skal du alltid skrive egennavn med stor bokstav.

Les mer

Man kan også spørre hvordan skrives norgesferie?

Ordet «norgesferie» er ikke et egennavn, og det skal derfor ha liten forbokstav. Alternativ skrivemåte med bindestrek og stor forbokstav: «Norges-ferie». Skrivemåten med bindestrek gjør at ordet Norge beholder egennavnstatusen sin. Dessuten, hvorfor skrives grunnloven med stor g? Statsrådet skrives med liten forbokstav, selv om Kongen i statsråd skrives med stor K. Lover skrives med liten forbokstav (straffeloven, kjøpsloven); unntaket er Grunnloven og de lovene som har et egennavn som førsteledd, som Svalbardloven og Finnmarksloven.

Skal firmanavn skrives med stor bokstav?

Stor og liten forbokstav

stor forbokstav i navn på butikker, firmaer og institusjoner: Rentokil, Samlaget; stor forbokstav i begge ledd når ikke bare helheten, men også siste del i et sammensatt ord er egennavn: Bokklubben Energica, Gjensidige Stor-Oslo (merk bindestreken);
Så, skal tittel skrives med stor bokstav? På norsk skal bare det første ordet i en tittel ha stor forbokstav. Unntaket er selvsagt egennavn i tittelen, det vil si personnavn, stedsnavn og andre navn som skal skrives med stor forbokstav ellers også. Den samme regelen gjelder kapitteloverskrifter og liknende i andre sjangre.

I forhold til dette, når bruker man bindestrek?

Vi bruker bindestreken i sammensatte ord, og i noen tilfeller kan vi bruke den for å lette lesinga.

  1. Det skal ikke være mellomrom før og etter bindestreken unntatt ved uttrykk som for eksempel søn- og helligdager.
  2. Legg merke til at bindestreken er en kort strek: -
Er Norges med stor N? Bare første ord og egennavn i korporasjonsnavn skrives med stor forbokstav: Statens vegvesen; Norges bank; Oslo sporveier; Stortinget; Voksne for barn; Noregs mållag; Kirken (som institusjon); Regjeringen (som institusjon).

Derav, er måneder egennavn?

Navn på måneder: liten forbokstav

Navnet på måneder skal skrives med liten forbokstav: januar, februar, mars, april, mai, juni, juli, august, september, oktober, november og desember. Navn på måneder er fellesnavn.
Så, skal det være stor bokstav i måneder? Måneder skal skrives med liten forbokstav. Det riktige er altså 1. juli. Liten forbokstav i månedsnavn brukes både i norsk, svensk og dansk.

Man kan også spørre skal stortinget skrives med stor s?

Navn på statsorganer og institusjoner skal skrives med stor forbokstav. Men hvis et organ omtales på annen måte enn ved egennavn, skal det brukes liten forbokstav. Personlige titler skal også skrives med liten forbokstav. Dette betyr at Stortinget som institusjon skal skrives med stor forbokstav.

By Ninnetta Peleg

Når bruker vi stor bokstav? :: Hva er adresselinje 2?
Nyttige lenker