Hjem > H > Hva Er En Cellekjerne?

Hva er en cellekjerne?

Cellekjerne er et spesialisert rom eller kammer i kjerneholdige (eukaryote) celler. Cellekjernen inneholder arvestoffet (DNA) i form av kromosomer. Cellekjernen er avgrenset mot resten av cellen (cytoplasma) av et kjernehylster som består av to membraner med et smalt rom mellom (den perinukleære cisterne).

Les mer

Du kan også spørre hvordan er en bakterie bygd opp?

En bakterie består enkelt sagt av en cellevegg, cellemembran, cellesubstans og arvemateriale (DNA). Celleveggen beskytter bakterien mot påvirkning utenfra. Enkelte bakterier har en cellevegg som inneholder et ytre lag av fett. Hvor finner man fosfolipider? Fosfolipider er diglyserider og vanlig i alle membraner i celler. Er det umettede fettsyrer som inngår i halene får molekylet en knekk på seg. Lipidene i membranene er amfipatiske og har et lineært molekyl med hydrofile grupper i en ende og resten av molekylet er hydrofobt.

Tilsvarende, hvordan fungerer fosfolipid i cellemembranen?

Cellemembranen er bygd opp av et dobbeltlag med fosfolipider. Fosfolipidenes hydrofobe (vannavstøtende) haler ligger inn mot hverandre og danner et vannavstøtende sjikt. De hydrofile hodene vender ut mot overflaten (ekstracellulært) og inn mot cellens indre (intracellulært). Også, hvordan er en cellemembranen bygget opp? Membranproteiner har ulike funksjoner

Proteiner utgjør omtrent 50 prosent av membranens masse. Membranproteinene har mange ulike funksjoner. For eksempel finnes det flere typer ionekanaler som hjelper vannløselige stoffer som ioner, karbohydrater og aminosyrer gjennom cellemembranen.

Hva skjer i mitokondriene?

Mitokondrier (entall mitokondrium, av gr. mitos – tråd; chondros – korn) er celleorganeller som forsyner cellen med energien som er nødvendig for blant annet bevegelse, syntese av makromolekyler og opprettholdelse av cellers membranpotensial. Hva skjer i celleåndingen? Celleånding er en biokjemisk prosess (katabolisme) som foregår i alle levende celler, og som fører til at energi som er lagret i cellen, blir frigjort.

Hva er Cellevæske?

Cytoplasmaet omgir cellekjernen (eller DNAet hvis det er snakk om bakterier) i en celle. Cytoplasmaet inneholder en proteinrik, geleaktig cellevæske. Det er både mineraler og salter i cellevæsken. I noen celler er det et lite lager av næring i form av glykogen og fett i cytoplasmaet. Og et annet spørsmål, hva er oppgaven til endoplasmatisk retikulum? Både endoplasmatisk retikulum (ER) og golgiapparatet er membransystemer med væskefylte kanaler og blærer. Begge har en rolle i ferdigstillingen av proteiner. ER har viktige transportoppgaver mellom kjernen og ribosomene, mens golgiapparatet driver transport til andre organeller eller ut av cellen.

Tilsvarende, hva gjør golgiapparat?

Golgiapparat (etter Camillo Golgi, italiensk lege, histolog, biolog) - Organelle i eukaryote celler. Består av flate tallerkenformede membransekker (cisterner), rør og vesikler som kommer fra endoplasmatisk retikulum. Funksjonen er å samle og pakke substanser for videre transport i cellen.

By Edmonds Hearon

Hva gjorde Norge mot samene? :: Hva er Bæreproteiner?
Nyttige lenker