Hjem > H > Hvorfor Er Strømmen Så Dyr Nå 2021?

Hvorfor er strømmen så dyr nå 2021?

I 2021 har faktorene som påvirker den norske strømprisen trukket i retning av høye priser. Blant annet har fyllingsgraden i vannmagasinene i Sør-Norge vært under normalen, og tidvis under minste målte fyllingsgrad de siste 20 årene. Mindre tilgang på vann gir mindre muligheter for produksjon av vannkraft.

Les mer

Du kan også spørre hvorfor så høy strømpris?

Med stigende etterspørsel vil prisene stige. Som i andre markeder presses prisene opp når tilbudet er mindre enn etterspørselen. I kraftmarkedet har været, og ikke minst værprognosene, stor betydning for strømprisen, siden været ikke bare påvirker etterspørselen, men også ressurstilgangen for fornybar kraftproduksjon. Hvordan blir strømprisene fremover? Statnetts to nye kabler er ventet å øke strømprisen i Norge med 3-5 øre per kilowattime i gjennomsnitt over flere år. Normalt vil de bidra til jevnere priser gjennom året – altså noe lavere om vinteren og noe høyere om sommeren. Priseffekten er moderat og vil ikke føre til kontinentale strømpriser i Norge.

Hva koster å dusje i 10 min?

Så mye koster en dusj

En gavmild dusj serverer gjerne 16 liter i minuttet, så bruker du da 10 minutter i dusjen, vil det gå unna 160 liter vann. Hvis du liker en 35 grader behagelig, varm dusj og strømprisen ligger på rundt 1,50 øre/kWh, så koster en dusj rundt 8 kroner.
Ta dette i betraktning, er det billigere å bruke strøm på natta? På generelt grunnlag kan vi avsløre at strømprisene er billigst sent på kvelden og på natten, i tillegg til midt på dagen. Dette er ikke tilfeldig. Strømmarkedet er nemlig regulert slik at størmprisene er billigst når færrest bruker strøm, og dette skjer nettopp på natten og midt på dagen.

Deretter, hva koster strømmen akkurat nå?

Strømprisen i Oslo akkurat nå er 199,82 øre per kWh (spotpris uten MVA, avgifter og nettleie). Gjennomsnittsprisen i dag er 199,75 øre. Klokken 08-09 er strømmen dyrest. Da er prisen 224,47 øre. Hvor mye koster 1000 kWh?

kWh/øre90 øre210 øre
1000 kWh138963
2500 kWh3442 406
4000 kWh5503 850

Dessuten, hvor mye koster en klesvask på 60 grader?

Svaret overrasker de fleste. En undersøkelse fra Statnett viser at mange tror det er langt dyrere å vaske klær enn det egentlig er. Ifølge en pressemelding som blant annet Nordlys har omtalt, er fasiten at du bruker litt mindre enn én krone i strøm – for hver klesvask på 60 grader. Og et annet spørsmål, hvor mye koster det å sette på en vaskemaskin? En oppvaskmaskin bruker omtrent 1 kWh per vask, som altså utgjør en kostnad på 3 kroner per vask. Husk å fylle oppvaskmaskinen helt, for å redusere antall vask du må kjøre. Mange tror at det vil lønne seg å vaske for hånd, men det stemmer ikke.

Folk spør også hvor mye koster det å dusje i 30 min?

En dusj koster deg én krone

Det går med omkring 2,5 kWh for å varme opp vannet, så med dagens strømpriser koster dusjen deg litt over 1 krone.

By Ludovico Trippensee

Når er neste landslagskamp? :: Når solgte Sverige Volvo?
Nyttige lenker