Hjem > N > Når Kan Politiet Overvåke Mobil?

Når kan politiet overvåke mobil?

Kommunikasjonskontroll kan kun brukes i de mest alvorlige sakene. Det vanligste er ved mistanke om grove narkotikaforbrytelser og mistanke om organisert kriminalitet. Det må være mest sannsynlig at de mistenkte har begått slike straffbare forhold.

Les mer

Kan politiet høre på samtaler?

Politiet har ikke lov til å avlytte eller spore telefonen din med mindre vilkårene i straffeprosessloven kapittel 16 a er oppfylt. Dersom vilkårene er oppfylt, må politiet først få en kjennelse fra domstolen på at de får lov til å avlytte eller spore telefonen. Man kan også spørre kan man overvåke en mobiltelefon? Hvordan avlytte og overvåke en mobiltelefon

ved Avlytting av mobiltelefon eller ved å overvåke mobil brukes programvarer også kalt spion software som installeres på offermobil, eller den skanner mobiltelefonen for å hente ut ønskede informasjoner Det fins to typer av disse avlytting- og overvåkningsprogramvarer.

Hvordan vet man om tlf er hacket?

Hvordan vite om noen hacker telefonen din

En eller flere av disse tingene kan være et rødt flagg om at noen har brutt seg inn på telefonen din: Telefonen mister ladingen raskt. Ondsinnet programvare og svindelapper bruker noen ganger ondsinnet kode som har det med å tappe mye strøm. Telefonen kjører unormalt langsomt.
Hvordan sjekke om iPhone er avlyttet? Lar deg sjekke selv

Forskerne publiserte også et verktøy, Mobile Verification Toolkit (MVT) som kan sjekke om en enhet har blitt infisert med spionvaren. MVT kjører på kommandolinjen og kan søke gjennom en hel Iphones backup etter kompromitteringsindikatorer (indicators of compromise.)

Hva kan politiet overvåke?

Her er politiets overvåkingsmetoder:

Regjeringen ønsker å gi politiet og PST større mulighet til å overvåke mobiltelefoner, utføre romavlytting, kameraovervåking og teknisk sporing. De vil gjøre det mulig å bruke flere av overvåkingsmetodene både til å avverge og forebygge alvorlige lovbrudd og etterforske dem.
Og et annet spørsmål, kan politiet overvåke snapchat? Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv.

Så, kan politiet se bildene mine?

Dette står i straffeprosessloven § 170a. Dersom politiet har hjemmel til å gå gjennom en telefon, vil dette være fordi innholdet i telefonen kan være av interesse for politiet i deres etterforskning, og da kan de også gå gjennom innholdet på telefonen som kan være relevant, det være bilder eller meldinger. Hvordan finne ut om et rom er avlyttet? RF-dektorer som brukes for å avsløre avlytting, kaller man "Bug detector" på engelsk. Ordet "Bug" refererer til skjulte overvåkningsutstyr som strømmer lyd eller video. Ved å bevege Bug detektoren rundt til nærliggende gjenstander som skjuler noen, avgir detektoren lydalarm.

Derav, har politiet rett til å se legitimasjon?

Ingen har plikt til å bære legitimasjon i Norge. Politiet kan be om eller lete etter legitimasjon hvis du nekter å oppgi navn, hvis du oppgir falsk navn, eller hvis du er utenlandsk statsborger. Selv om ikke du har plikt til det, er det ofte lurt å svare på spørsmål fordi det kan hindre misforståelser.

By Jerrol Pirman

Er det lov å ta lydopptak? :: Hva er fordelen med svitsj?
Nyttige lenker