Hjem > H > Hva Betyr Tallene I Fargekoder?

Hva betyr tallene i fargekoder?

Slik bruker du fargekodene

Hvis tallet for sorthet er høyt så får fargen en mørk, grålig nyanse. Ut fra andre leddet kan du vurdere om fargen er slik du vil ha den. Hvis tallet for kulør er høyt så er det en sterk signalfarge. Dersom tallene for både sorthet og kulør er lave er det en lys og lett farge.

Les mer

Angående dette, hvordan lese fargekoder?

- Kodene i NCS systemet består av to ledd, hvorav det første forteller noe om forholdet mellom hvitt, sort og kulør, forklarer Owren. - Det andre leddet beskriver hvilken kulør, altså farge, det er snakk om. Kunsten er å forstå sammenhengen i koden, og hvordan fargene virker sammen. Hva betyr fargekodene Jotun? Den første delen av NCS-koden representerer fargene nyanse, eller sorthet og kulørthet. Den andre delen representerer fargens kulørtone/fargefamilie. Eksempelvis har 8546 Local Green NCS-kode 4713-G89Y (G for Green og Y for Yellow).

Hvordan tolke NCS koder?

Som nevnt snakker man i NCS-systemet om fire grunnfarger: Rødt, gult, blått og grønt. Disse fargene forkortes til forbokstaven i fargens engelske navn. Rød blir derfor R (red), gult blir Y (yellow), blå blir B (blue) og grønn blir G (green). Fargene i systemet består aldri av mer enn to grunnfarger. Hva betyr tallene på hårfarge? Hva betyr tallene på hårfargen? Alle våre leverandører operer med samme fargeskala og det gjør det enklere å orientere seg. Skalaen går fra 1 til 10, der 1 er så godt som sort og 10 er blondt. Høyere tall en 10 vil si at det er blekestoffer i fargen som vil lysne håret.

Deretter, hvordan finne farge på veggen?

Noe av det viktigste du gjør i prosessen med å velge farge, er å teste fargene før du maler. Det er ikke nok å se på små fargeprøver. Fargene må ses i rommet de skal være i, sammen med gulv, møbler og omgivelser, og betraktes i ulikt lys. Mal prøveoppstrøk direkte på veggen eller på en plate du kan henge opp. Hva passer til fargen Observe? Fargen har en lun undertone, som gjør den til en fin kombinasjon til gylne, lyse og hvite toner som 1276 Soft, 8395 Hvit Komfort, 1376 Frostrøyk, 1275 Mild, 1108 Lotus, 1832 Skandinavisk Lys, 0471 Lys Antikk og 0486 Silke.

Hva er hex kode?

RGB-farger som brukes på web skrives ofte som hexadesimal (HEX), som er lettere for nettlesere å forstå. De starter alltid med en hashtag (#) fulgt av 3 eller 6 bokstaver og tall. Fargen over skrives slik: #93b86b. Dessuten, hva er forskjell på a og b base maling? Lyse nyanser blandes i A-base, "mellom-lyse/mørke" toner i B-base og de mørkeste nyansene blandes i C-base.

Tilsvarende, hva passer til modern beige?

En dempet beige tone. Fargen er litt mørkere enn 12075 Soothing Beige og 1140 Sand, men lysere enn klassikerne 1929 Muskatnøtt og 1623 Marrakesh. Disse fargene står for øvrig svært godt sammen. 12076 Modern Beige er fin til 9918 Klassisk Hvit, 1624 Letthet, 1001 Egghvit og 1453 Bomull.

By Brindell Mican

Hva står RAL for? :: Hva betyr navnet anker?
Nyttige lenker