Hjem > H > Hva Gjør Man Med Gamle Uniformer?

Hva gjør man med gamle uniformer?

Har du ei uniform som du ikkje lenger ønskjer? Då skal du levere uniforma inn, eller makulere ho. Personlege militære klede (PBU) som du har fått av Forsvaret, skal du levere inn på næraste depot. Andre uniformer kan du klippe i sund eller øydeleggje på andre måtar, slik at andre ikkje kan bruke ho.

Les mer

Tilsvarende, hvorfor bruker militæret uniform?

Uniforma er soldatane sitt vern mot vêr og klima, men òg mot inhuman behandling i krig. Man kan også spørre hvordan stryke uniform? Det gjøres ved at man bruker et lett fuktig håndkle som legges på uniformdelen. Deretter stryker man med strykejernet over håndkleet – slik at uniformen aldri er i direkte kontakt med strykejernet.

Også, hvem får beret?

Beret, flyblå: Brukes kun av personell som er fagutdannet innen luftvern, eller tjenestegjør i luftvernrelaterte stillinger. Tilsvarende, har alle beretløp? Men vi er veldig stolte av at samtlige 24 fra vår tropp gjennomførte hele beretløpet. Det sier litt om karakteren til folk, og hva man kan få til om man bare prøver. Endelig dragon! I Panserbataljonen markerer beretløpet overgangen fra rekruttperioden til tjeneste som dragon.

Også, hva er permuniform?

Permuniformen skiller seg ut fra arbeidsuniformen ved at den bærer gulldistinksjoner (med unntak av garden og Krigsskolen, som benytter sølvdistiksjoner). Etter nytt reglement fra 2010 benytter nå alle forsvarsgrener sølvmerker. Dette gjelder også Kongemerket på bereten. Tilsvarende, hvilken arm skal flagget være på? Ifølge militær standard, som både SAKMIL, Klepp Hornmusikk og trolig også HelikopterDrift følger, heter det nemlig at flagg på armen skal sys på i naturlig marsjretning, altså forover. Dette innebærer at den enden av flagget som normalt er festet til flaggstangen skal peke fremover.

Angående dette, hvem lager forsvarets uniformer?

FMA inngikk tirsdag formelt en avtale med Oskar Pedersen AS fra Kristiansand om leveranse av nye kampuniformer til Forsvaret. De nye uniformene, som har fått navnet Nordic Combat Uniform System (NCU), er utviklet i samarbeid med Sverige, Danmark og Finland. I forhold til dette, hvordan få en bra beret? Beretbrett

  1. For å få tilpasset beret skal du først legge den til bløt i varmt vann.
  2. Når bereten er mettet på vann, vri ut vannet så at den ikke drypper.
  3. Sett bereten på hodet med lissen sentrert midt bak på hodet.
  4. For å få bereten til å se pen ut skal du lage så kalt panserbrett i fronten.

Tilsvarende, hva betyr 3 stjerner i militæret?

Generalløytnant eller viseadmiral (Sjøforsvaret) er den nest høgaste militære grada i Forsvaret. Uniformsmerket har tre stjerner på gullbakgrunn.

By Melisa Kindig

Hvordan kan jeg få MinID? :: Hvor lenge før må man bestille reiseforsikring?
Nyttige lenker