Hjem > H > Hva Skal En Strategiplan Inneholde?

Hva skal en strategiplan inneholde?

Strategiplanen

Hvordan?

  • Hvilke strategier og tiltak skal gjennomføres?
  • Hva er årsaken til at disse strategiene ble valgt?
  • Hvilke ressurser trengs for å komme dit?
  • Hvordan ser suksess ut og hvordan vil du måle det?

Les mer

Hvorfor bør en bedrift planlegge den fremtidige virksomheten?

Noe som gjør at virksomheten kan bli klar over farer og muligheter i god tid før de faktisk oppstår. Selv om man foretar feilvurderinger i planleggingsprosessen, reduserer planen risikoen for at det inntreffer noe som bedriften overhode ikke hadde tenkt på. Ta dette i betraktning, hvorfor er det viktig med en strategi? En strategi er en plan for å nå mål. Strategien skal hjelpe oss med å ta gode valg mot en definert ønsket fremtid (visjon), og fungerer som en prinsippleverandør for alle aktiviteter som må gjennomføres for å komme seg dit. Men kanskje enda viktigere; strategier skaper mening.

Hva er strategisk retning?

Strategisk retning handler om å finne ut av hvilke viktige retnings-korrigeringer bedriften bør ta, men også om hvordan man kommuniserer internt og eksternt de valg man har tatt. Med andre ord, en light-variant av en full strategisk prosess. Hvordan utarbeide en strategi? Når vi skal utarbeide en ny strategi, er det viktig å kjenne til hva virksomheten har gjort tidligere på relevante områder. I tillegg må vi kartlegge virksomhetens handlingsrom. Virksomhetsstrategien må utvikles innenfor virksomhetens handlingsrom, gjerne i dialog med departementet.

Hva er en kompetansestrategi?

En kompetansestrategi er en overordnet, langsiktig plan som beskriver hvordan virksomhetene skal sikre sine kompetansebehov fremover. Det er viktig at kompetansearbeidet i en bedrift er koblet mot bedriftens strategier og mål frem i tid. Hva menes med planlegging? Omgrepet planlegging gjeld både den målretta organisatoriske og den tankemessige prosessen for å kome fram til ein plan for noko ein ønskjer skal bli i framtida. Planen har som formål å vise ei anna utvikling enn den som ville ha blitt utan plan, og kan innebere endringar eller bevaring av ein eksisterande situasjon.

Dessuten, hva inneholder en kommunikasjonsstrategi?

En kommunikasjonsstrategi er en overordnet plan med klare mål på hva dere vil oppnå, hvilke budskap du skal fokusere på og med hvilken stil og tone du skal formidle budskapet ditt. Hva er en strategiprosess? En strategiprosess er et prosjekt for organisering, planlegging, utvikling og gjennomføring av en strategi. Problemet er at ellers riktige strategivalg ofte ikke blir realisert.

Hvordan implementerer man en strategi?

Implementering av strategi

Implementering, eller iverksettelse av strategi, vil si å presisere hvilke aktiviteter som er nødvendige for at strategien skal bli virkelighet. I disse aktivitetene inngår det å organisere, budsjettere, motivere de ansatte, bygge bedriftskultur og lede bedriften slik at strategien fungerer.

By Verger

Hva betyr å være strategisk? :: Hva er et Kardinalmerke?
Nyttige lenker