Hjem > N > Når Snur Solen Om Sommeren?

Når snur solen om sommeren?

Sommersolverv inntreffer mellom 20. og 22. juni (norsk normaltid) på den nordlige halvkule. Grunnen til at datoen varierer er at et solår, som er tiden mellom hvert sommersolverv, ikke er nøyaktig like langt som et kalenderår.

Les mer

Og et annet spørsmål, hva skjer på sommersolverv?

Sommersolverv skjer idet sola når sitt nordligste punkt, sett fra jordkloden, og Nordpolen vipper rundt 23,4 grader rett mot sola (se illustrasjon). Med andre ord: Denne dagen står sola høyere på himmelen midt på dagen enn noen annen dag på året. Når blir det lysere om kvelden? Det skjer hvert år den 21. eller 22. desember, og skyldes at dette er dagen solen står lavest på himmelen midt på dagen.

Når blir dagene lengre?

SOLEN OG JORDA: Vintersolverv faller på 21. eller 22. desember på den nordlige halvkule. Dagene blir stadig kortere opp mot vintersolverv, og de blir lengre igjen etterpå. Når snur sola i år? Tirsdag 21. desember 2021 er årets korteste dag med færrest timer med dagslys. Om vi ser på Oslo, er det dagslys i 5 timer, 53 minutter og 56 sekunder. Men klokka 16.59, snur sola - og dagene blir lysere og lysere for hver dag som går.

Også, når går solen ned i juni?

Jevndøgn i mars20. mar16:33
Solverv i juni21. jun11:14
Jevndøgn i september23. sep03:04
Solverv i desember21. des22:48
* Alle tider er lokal tid i Sola.
Hva skjer ved vintersolverv? Ved vintersolverv befinner Sola seg i punktet helt til venstre på figuren over himmelkula. Da vender den nordlige halvkulen på Jorden maksimalt vekk fra Sola.

Og et annet spørsmål, når er solen på sitt høyeste?

Dagen i året hvor sola står høyest på himmelen ved middagstid kalles sommersolverv (20-22. Juni, Gemini-tvillingene) og dagen hvor den står lavest er vintersolverv (20-22. Desember, Sagittarius - skytten). Hvor er sola app? Med appen Sunsurveyor (over) ser du solens bane «live» for hvilken dato du vil. Endre datoen, og du kan se hvordan solens gang er på sommeren, eller om det er sol på terrassen på 17. mai.

Hvor lang er dagen i Oslo?

2022Soloppgang/nedgangDagslengde
aprSoloppgangLengde
16. apr05:5814:38:54
17. apr05:5514:44:17
* Alle tidspunkt er lokaltid i Oslo. Dersom det er Sommertid, er det tatt med i beregningen. Refraksjon er tatt med i beregningen. Datoene er fra den gregorianske kalenderen.

By Drolet Gubin

Når lønner det seg å kjøpe PC? :: Når blir det lysere dager 2022?
Nyttige lenker