Hjem > H > Hva Betyr De Forskjellige Fargene?

Hva betyr de forskjellige fargene?

I enkelte land, for eksempel Kina, står rødt for rikdom. Rosa symboliserer følsomhet og romantikk, men også manglende realitetsorientering. Blått symboliserer trofasthet og stabilitet, men også indre ro, intuisjon eller stillstand. Fiolett kan symbolisere åndelighet, verdighet og visdom.

Les mer

Hva betyr det å se rødt?

Rød regnes i dag som lidenskapens og kjærlighetens farge, men symboliserer også sterke følelser som opphisselse og sinne. Vanlige språklige vendinger er «å se rødt» eller at noe virker som «en rød klut», et begrep som stammer fra tyrefekting, en både blodig og temperamentsfull aktivitet. I forhold til dette, hva betyr fargen grå? Grå anses av de fleste for å være den kjedeligste av alle farger, og i norsk kultur symboliserer den det kjedelige, triste og uinteressante. Ordet brukes mye i uttrykk som for eksempel «grå mus», «grå hverdag» og «grått og trist».

Hvilke farger symboliserer hva?

Fargene kan symbolisere både noe positivt og noe negativt, og her er noen vanlige betydninger:

  • Rød. Positiv: kjærlighet, kraft, energi, mot og vilje.
  • Oransje. Positiv: glede, livsglede, aktivitet, vennskap.
  • Gul. Positiv: sol, lys, varme, glede, energi.
  • Rosa. Positiv: ro, femininitet, kjærlighet.
  • Lilla/fiolett.
  • Purpur.
  • Blå
  • Grønn.
Hva forteller fargen på snørret deg? Når man får farge på slimet, skyldes det at de hvite blodlegemene strømmer til for å behandle en infeksjon eller betennelse. Ved bihulebetennelse kan du også få snørr som inneholder gult eller grønt slim (verk eller puss). Grunnen til dette er at slimhinnene hovner opp og stenger de smale kanalene til bihulene.

Hva betyr blått?

I middelalderen avløste blått etter hvert gull som uttrykk for himmelen og den hinsidige verden. Blått stod også for sannhet og evighet, ikke minst innen kirkelig kunst. Blå øyne er tradisjonelt blitt koblet sammen med trofasthet, oppriktighet og uskyld, mens «blått blod» betegner adelig byrd. Hva gjør fargene med oss? Mange mener at forskjellige farger kan påvirke oss på hver sin måte. Vi deler ofte fargene inn i varme og kalde farger. De varme fargene gir oss energi, mens de kalde fargene kan virke avslappende. De fargeløse fargene kan gi forskjellig dushet eller mørkhet i fargene, men er ikke selv en del av fargesirkelen.

Hva er rødt opptatt av?

Internasjonal solidaritet er sentralt for Rødt som ifølge programmet går mot krig og undertrykking. Rødt ønsker å erstatte EØS med en handelsavtale. Partiet ønsker seks timers arbeidsdag / 30 timers arbeidsuke med full lønnskompensasjon. Tilsvarende, hvordan finne ut om du er fargeblind? Ved mistanke om at det foreligger fargeblindhet, bør en lege gjennomføre en grundig undersøkelse av øyet, og utføre spesifikke tester for fargeblindhet. Allerede i 1917 utviklet den japanske øyelegen Shinobu Ishihara bilder til bruk for å påvise fargeblindhet.

Så, hva må man blande for å få grå?

Gråtoner kan også frembringes gjennom optisk blanding av komplementærfarger. På en roterende fargeskive kan man for eksempel frembringe rent grått ved hjelp av gult og ultramarinblått, men også av grønt og purpur, foruten utallige andre blandinger av komplementærfarger.

By Glenn

Hvordan lese en fargekode? :: Hvordan finne GPS koordinater på iPhone?
Nyttige lenker