Hjem > H > Har Politiet Rett Til Å Ransake Deg?

Har politiet rett til å ransake deg?

Etter straffeprosessloven § 195 kan politiet ransake en person når han "med skjellig grunn mistenkes for en handling som etter loven kan medføre frihetsstraff". Har politiet indikasjoner på at en person f. eks. oppbevarer eller bruker narkotika, kan de foreta ransaking.

Les mer

Dessuten, hvor lenge er sms lagret?

Her kan du sjekke hvor mye

Men ringer du ut vil også informasjon om nummer lagres, og nummeret i innkommende SMS-er lagres. I dag lagres denne informasjonen i tre måneder, når datalagringsdirektivet trer i kraft vil dette utvides til seks måneder.
Kan politiet finne slettede bilder? Med mindre det skjer et alvorlig kriminelt forhold, vil jeg anta at politiet ikke setter inn ressurser for å få hentet ut bildene. Ellers finnes det jo i tillegg metoder å hente ut slettede bilder fra mobiltelefoner. Så ja, det meste er mulig og det kan godt være at politiet kan få hentet ut bildene.

Man kan også spørre kan politiet finne slettede meldinger på snapchat?

Det er ikke slik at politiet sitter og overvåker alle snapchatkontoer, men dersom man først er blitt anmeldt for et straffbart forhold, så har politiet gode metoder for å gjenopprette slettet materiale osv. Deretter, kan politiet ta seg inn på privat eiendom? I politiinstruksen § 8-7 står det om politiets adgang til å gå inn på privat grunn. Politiet kan blant annet gå inn på privat grunn for å å forebygge, stanse eller etterforske et lovbrudd som er gjenstand for offentlig påtale.

Hva skjer hvis politiet kommer på en fest?

Det kommer an på hva som er stemningen og situasjonen på festen for hva politiet foretar seg; de kan avslutte festen, de kan mistenke flere for bruk av narkotika, og eventuelt anmelde noen. Du kan også spørre når har politiet lov til å skyte? Politiet skal ta hensyn til utenforstående og, dersom mulig, forsøke lempeligere midler og begrense skadevirkninger. Skytevåpen kan brukes når «tjenestepersonen selv eller andre trues med eller utsettes for en grov voldshandling», og det er fare for alvorlig personskade eller dødsfall.

Du kan også spørre kan man nekte blodprøve?

Ved skjellig grunn til mistanke om seksuallovbrudd som innebærer samleie, skal det relativt mye til for at det vil anses som et uforholdsmessig inngrep å ta blodprøve av mistenkte. Undersøkelse kan etter påtalemyndighetens ordre foretas uten mistenktes samtykke. Dessuten, hvordan finne ut om telefonen er avlyttet? Det finnes avansert detektor som kan varsle om en mobiltelefon har eventuell en spion-app. En spion-app sender ut informasjoner fra mobilen, og aktivere kamera for å ta bilder eller slå på mikrofon for å avlytte i rom selv om mobilens skjerm er av.

Du kan også spørre kan man overvåke en mobiltelefon?

Hvordan avlytte og overvåke en mobiltelefon

ved Avlytting av mobiltelefon eller ved å overvåke mobil brukes programvarer også kalt spion software som installeres på offermobil, eller den skanner mobiltelefonen for å hente ut ønskede informasjoner Det fins to typer av disse avlytting- og overvåkningsprogramvarer.

By Ulises

Hvordan får banker penger? :: Kan politiet tvinge deg til å åpne telefonen?
Nyttige lenker