Hjem > E > Er Det Farlig Å Ta På Mus?

Er det farlig å ta på mus?

I dag er vi lite bekymret for slik smittefare i Norge, men både rotter og mus kan spre diaréfremkallende bakterier som salmonella. Den norske klatremusen kan i tillegg overføre et alvorlig virus, kalt musepest. – Dersom det har vært mye rotter eller mus i rom hvor folk skal oppholde seg, bør det rengjøres godt.

Les mer

I forhold til dette, er husmus farlige?

Får du rotter og mus i huset kan det bety alt fra gnaging på kabler og rør, ødelagt isolasjon, vond lukt og gnagehull i treverk og på møbler. I verste fall kan skadene føre til både brann, vannlekkasjer og fuktproblemer i huset. I tillegg kan gnagere være smittebærere av flere ulike sykdommer, blant annet salmonella. Hva er det mus ikke liker? Insekter som edderkopper, mygg, biller og mus hater lukten av peppermynte. Plasserer peppermynteplanter rundt i huset, og plagene holder seg utendørs!

Hvor lang tid tar det før ei mus dør?

Varierer en del. Men regn med at det tar noen uker. Det kan variere med årstidene og vind/solforhold osv, samt om det er rotte, mus eller fugl. Er muselort farlig? Musepestsmitten kan overføres til mennesker ved at vi puster inn virus fra inntørket muselort. Vanlige symptomer er vondt i hodet, ryggen, magen og halsen, kvalme og oppkast. – Infeksjonen kan også slå seg på nyrene og gi akutt nyresvikt, sier seniorforsker Arnulf Soleng ved Folkehelseinstituttet.

Hva er muselort?

Husmus (Mus musculus) finnes over mesteparten av jorden der det finnes mennesker. Den lever, akkurat som brunrotta, ofte i nær tilknytning til mennesker og våre bygninger. Husmus er regnet som et av de viktigste skadedyrene på verdensbasis. Selv om den er liten av størrelse så kan den gjøre stor materiell skade. Hvordan finne ut om man har mus i veggen? Tydelige tegn på at mus og rotter har kommet inn i huset er avføring samt gnage- og løpelyder fra vegger, gulv, kjeller og loft. Det er også vanlig med sterk lukt av urin, særlig fra mus, som drikker svært lite og derfor har veldig konsentrert urin.

Hvordan finne ut hvor mus kommer inn?

– Det vanligste stedet musene kommer seg inn er under eller mellom kledningen på huset. Ved å bruke et speil kan man enkelt se om det er hull eller glipper innunder panelet på husveggen. Så, hvordan finne ut hvordan mus kommer seg inn i huset? – De fleste oppdager at de har mus i huset ved at de hører krafsing i vegger, gulv eller på loftet. Ofte finner man muselort, og iblant ser man dem pile over gulvet, sier han. Mus regnes som skadedyr.

Følgelig, hvordan skremme bort mus?

En av de kommersielle alternativene for fjerning av rotter og mus i hjemmet er bruk av ultralyd, en elektronisk enhet som kobles i stikkontakten for å skremme bort gnagerne. Kontinuerlig ultralydutslipp forårsaker i teorien irritasjon for gnagerne, som gjør at de ikke vil oppholde seg i området der lyden er.

By Bourgeois

Hva bør man ha i musefella? :: Hvordan virker Klerat?
Nyttige lenker