Hjem > N > Når Trenger Man Frimerke?

Når trenger man frimerke?

Brev i Norge

Du kan bruke frimerker på brev opptil to kilo. Prisen beregnes etter hvilken størrelse og vekt sendingen din har. For brev som er mer enn 35,3 cm langt eller mer enn 25 cm bredt; bruk pristabell for mer enn 7 cm tykk.

Les mer

Hva skjer med Underfrankert post?

Dette er vanlig prosedyre fra Posten sin side, når et brev er underfrankert og avsender ukjent. Da må mottakeren ta regningen. Unntaket er dersom brevet ikke er åpnet. Da kan man returnere brevet, og så vil Posten frafalle kravet sitt. Er det lov å sende mat i Posten? Kan jeg sende matvarer som gave som for eksempel kaker / kjeks, sjokolade, tørrvarer, osv? Ja, men da må gavesendingen komme fra et land innenfor EU / EØS. Sendes dette fra land utenfor EU / EØS, kan det være restriksjoner, og vi anbefaler at mottaker sjekker dette med Mattilsynet.

Er Porto og frakt det samme?

Ordet porto benyttes som betegnelse på leveringer hvor sender betaler fraktomkostningene, og ikke mottaker. Det motsatte er betegnelsen "oppkrav" hvor mottaker betaler kostnaden (portoen) for transporten. I tillegg er det andre handelsbetingelser (engelsk: Incoterms) leveringsbetingelser for transport. Og et annet spørsmål, kan sendes mot porto? Skal du sende en pakke i Norge og ønsker sikker innbetaling fra den som mottar pakken, kan du sende Norgespakke™ med postoppkrav. Beløpet er på kontoen din inntil fem virkedager etter innbetaling. Du kan også kjøp denne på Posten, men det er billigere å forhåndsbetale på nett eller i sporingsappen.

Hva koster et frimerke i Norge?

frimerke

Vekt inntilInntil 2 cm tykk2–7 cm tykk
20 g19,–55,–
50 g25,–55,–
100 g28,–55,–
350 g46,–55,–
Følgelig, hvordan fungerer frimerker? Frimerket har en bildeside som også viser merkets pålydende verdi og en limside som festes til sendingen med lim som fuktes eller som er selvklebende. Før operatøren viderebefordrer sendinger som er frankert med frimerker, anulleres frimerket med et stempel, oftest med sted og dato, for å forhindre gjenbruk.

Ta dette i betraktning, er digitalt frimerke billigere?

Prisen for digitale frimerker er den samme som for ordinære frimerker. Du kan bruke digitalt frimerke på sendinger under 350 gram og i tykkelse inntil 2 cm og mellom 2 og 7 cm. Hva er Tolldokumentasjon? Tolldokumentasjon med informasjon om innholdet må følge med sendingen og i tillegg registreres digitalt. Tollmyndighetene krever at tolldokumentasjonen viser innhold og verdi, samt følger sendingen. Bruk vår selvbetjeningsløsning og fyll ut elektronisk adressekort med tollinformasjon og betal frakt.

Folk spør også hvordan sende konvolutt?

5 tips når du skal sende brev og småpakker

  1. Skriv korrekt og tydelig adresse.
  2. Velg riktig emballasje for ditt innhold; konvolutt, gråpapir eller eske.
  3. Finn frem målebånd og en bakevekt; størrelse og vekt bestemmer prisen.
  4. For rull er det egne mål:

By Ines

Hvordan finne sporingsnummer Posten? :: Hva er nødnummeret i Sverige?
Nyttige lenker