Hjem > H > Hva Må Man Gjøre For Å Bli Varetektsfengslet?

Hva må man gjøre for å bli varetektsfengslet?

For at en siktet skal bli varetektsfengslet, må det være skjellig grunn til å mistenke han eller henne for en straffbar handling som kan medføre fengsel i mer enn seks måneder. "Skjellig grunn" betyr at det må være mer sannsynlig at siktede har gjort det han beskyldes for, enn det motsatte.

Les mer

Folk spør også hva er det å gjøre i fengsel?

I et fengsel er det mange faste ting som skjer hele tiden, skole arbeid, måltider, nye som kommer inn. Det å ta imot besøk krever at både fengselet og den som skal ha besøk må forberede dette på best mulig måte. Og mange som bor i fengselet skal jo ha besøk og det må passe inn med skole og arbeid og forskjellige tider. Dessuten, hva er soningsudyktig? Etter straffegjennomføringsloven § 13 kan det i visse tilfeller besluttes at straffen skal gjennomføres på sykehus, men det er normalt bare aktuelt for et kort tidsrom. Domfelte som ikke kan gjennomføre straffen, blir i praksis omtalt som «soningsudyktige».

Og et annet spørsmål, hvor mange ungdomsfengsler er det i norge?

I Norge finnes det to ungdomsenheter for innsatte i alderen 15-18 år, Ungdomsenhet Vest i Bjørgvin fengsel og Ungdomsenhet Øst i Romerike fengsel. Man kan også spørre hva er en straffereaksjon? Straff er en type reaksjon på ulovlige handlinger. Høyesterett definerte straff som «et onde som staten tilføyer en lovovertreder på grunn av lovovertredelsen, i den hensikt at han skal føle det som et onde» i Norsk Retstidende 1977 s. 1207.

Har ikke råd til å betale gjeld?

Sliter du med å betale gjeld og har forsøkt å betale gjelden på egenhånd, kan du søke gjeldsordning hos namsmannen. Hvis namsmannen vurderer at du har store problemer med gjeld og ikke har mulighet til å betale det du skylder, kan du få kontroll over økonomien din gjennom en såkalt gjeldsordning. Hva skjer hvis man ikke betaler huslånet? Hvis du ikke betaler på boliglånet så vil først og fremst banken prøve å kontakte deg for å snakke med deg. I mindre banker vil dette gjerne være din bankrådgiver og i større banker så har de egne personer som følger opp dette.

Og et annet spørsmål, når lån går til inkasso?

Hvis du ikke betaler kravet kan de som krever inn inkasso sende deg et inkassovarsel. Varselet skal ha en betalingsfrist på minst 14 dager. Hvis heller ikke inkassovarselet betales før fristen går ut, kan saken din bli oversendt til inkasso. Blir saken din sendt til inkasso, vil du få tilsendt en betalingsoppfordring. Også, er det lov å ha telefon i fengsel? Mobiltelefon og liknende kommunikasjonsutstyr er ikke tillatt. Det samme gjelder for tilhørende utstyr til dette. I fengsler med høyt sikkerhetsnivå kan det bare gis tillatelse til bruk av privat datautstyr og lignende i helt spesielle opplæringssituasjoner der det er dokumentert ekstraordinære behov.

Ta dette i betraktning, har det noe å si om man velger bot eller fengsel?

Du kan ikke velge mellom bot eller soning. Hvis du ikke betaler boten, vil Statens innkrevingssentral forsøke å kreve den inn ved å trekke deg i lønn/trygd. Hvis det ikke lykkes, vil de forsøke annen tvangsinnkreving. Soning i fengsel blir først aktuelt dersom det ikke er mulig å kreve inn pengene.

By Jeth Packwood

Hvordan opprette ny Facebook konto? :: Kan man komme i fengsel for å ikke betale regninger?
Nyttige lenker