Hjem > H > Hva Betyr Navnet Svalbard?

Hva betyr navnet Svalbard?

Navnet Svalbard er første gang nevnt i islandske annaler fra 1194, hvor det skrives at Svalbardi funnin. Svalbard betyr i gammelnorsk «kalde kyster» og det kan ha vært iskanten man fant snarere enn fast land.

Les mer

Følgelig, er longyearbyen i norge?

Longyearbyen er Svalbards administrasjonssenter og ligger innerst ved Adventfjorden på øya Spitsbergen. Longyearbyen har, sammen med Ny-Ålesund, 2 417 innbyggere (2020) og er en av verdens nordligste bosetninger. De aller fleste innbyggerne er nordmenn, men nesten 40 nasjonaliteter er representert. Når ble Svalbard en del av Norge? I 1916 ble Store Norske Spitsbergen Kullkompani grunnlagt. Svalbard var lenge terra nullius, ingenmannsland, men ved Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 ble overhøyheten over Svalbard tilkjent Norge.

Hvorfor er Svalbard norsk?

En verdenskrig, et Russland satt ut av spill og en voksende arbeiderbevegelse var blant de medvirkende årsakene til at Svalbard ble en del av Norge for 100 år siden. Siden den gang har Svalbardtraktaten vært et gjentatt diskusjonstema mellom norske og russiske myndigheter. Er hele Svalbard norsk? Svalbardtraktaten av 9. februar 1920 anerkjenner norsk suverenitet, og med Svalbardloven av 1925 ble øygruppen en fullstendig del av kongeriket Norge. Grunnlaget for innlemmelsen av Svalbard i Norge var de mangeårige ekspedisjonene til øygruppen ledet av Adolf Hoel.

Hva heter Svalbard på engelsk?

På norsk er området kjent som Svalbard, mens stedsnavnet som er mest kjent på engelsk og tysk er Spitsbergen. Så, er det lov å reise til svalbard? Regjeringen har bestemt at testplikten før avreise og ved ankomst til Svalbard fjernes. Denne endringen trer i kraft fra , Kl. 24:00.

Er Svalbard norsk territorium?

For Svalbard, som del av norsk territorium, og for de omkringliggende havområder, er regelutvikling derimot et anliggende for norske myndigheter, innenfor folkerettens rammer. Man kan også spørre har man lov til å dø på svalbard? Det er faktisk forbudt å dø i Longyearbyen på Svalbard. Byens kirkegård stoppet å ta i mot nye døde i 1950. Hvorfor? Det ble oppdaget at permafrost forhindrer likene i å nedbrytes, og at den har en tendes til å presse opp igjen alt som graves ned.

Derav, hvor mange nasjonaliteter på svalbard?

Per var det registrert i alt 2 642 bosatte på Svalbard. Av disse bodde 2 195 i de norske bosetningene, og i alt var 42 nasjonaliteter representert. I tillegg til de 2 195 innbyggerne som bodde i de norske bosetningene, var det 439 innbyggere i de russiske.

By Brenden

Hvilke land har undertegnet Svalbardtraktaten? :: Hvor langt strekker Viken seg?
Nyttige lenker