Hjem > K > Kan Man Besøke Nidarosdomen?

Kan man besøke Nidarosdomen?

For mindre grupper er det mulig å bestille tematurer. Disse gir den unike muligheten til å besøke de øvre og nedre etasjer av katedralen, som vanligvis er stengt for offentligheten. Utforsk de skjulte rom og hemmelige krinker og kroker av den eldgamle katedralen. I sommermånedene kan du klatre opp til tårnet.

Les mer

Hvem er begravet under Nidarosdomen?

Nidarosdomen var ikke sognekirke i middelalderen, slik at ingen lekfolk ble gravlagt her. I tillegg til de kongelige har biskoper og andre geistelige som var knyttet til kirken fått sine graver her. Ena av disse var erkebiskop Øystein Erlendsson. Hva er Norges eldste kirke? Norges eldste kirke: Dette er Norges eldste kirke. (VG Nett) Urnes stavkirke ligger i storslagen natur i Sogn og kan regnes som den vår eldste stående kirke og et sentralt verk i norsk arkitektur, kunst, kultur og historie.

Man kan også spørre hva foregår under messen?

Under den første delen av messen, som besto av innledning, tekstlesning, preken og forbønn, kunne også de udøpte være til stede. Under den andre delen, som bestod av nattverden, hadde bare de døpte adgang. Hva skjer under en katolsk messe? Messen (den katolske gudstjenesten)

Menigheten deltar på samme måte med sang som i Den norske kirke, men i tillegg brukes kroppen mer aktivt. Man kneler, gjør korsets tegn og gir hverandre en fredshilsen. Gudstjenesten skal engasjere alle sanser, og det er ofte prosesjoner, korsang, røkelse og vievann.

Også, hva foregår i en messe?

Den består av to hoveddeler: Ordets liturgi og nattverdens liturgi. Den første delen består av lesninger fra Bibelen, salmer, preken og foreskrevne bønner, mens den andre delen består av nattverdsfeiringen. Hvor mange domkirker er det i Norge? I Den norske kirke omtales de 11 bispesetene oftest som «domkirker», selv om også ordet katedral er i bruk.

Deretter, hva definerer en domkirke?

En domkirke er den kirken hvor en biskop har sitt sete, og dermed hovedkirken i et bispedømme. På norsk brukes helst ordet domkirke om slike kirker, men også dom, bispestol, bispesete og katedralkirke er dekkende uttrykk. Ordet katedral kommer fra gresk καθέδρα via latin cathedra, som betyr «trone» eller «stol». Hva heter de forskjellige rommene i kirken? Hovedelementene i kirkerommet

  • Alter.
  • Altertavle.
  • Døpefont.
  • Krusifiks.

Følgelig, hvor mange kristne kirker er det i norge?

Trossamfunn2020
Den katolske kirke165 254
Pinsemenigheter40 725
Den ortodokse kirke i Norge28 544
Frikirken19 313

By Havens Landgraff

Har man innboforsikring når man leier? :: Hvordan bygde de Nidarosdomen?
Nyttige lenker