Hjem > B > Blir Man Tvunget Inn I Forsvaret?

Blir man tvunget inn i Forsvaret?

Dersom vi kaller deg inn til førstegangstjeneste, kan du i utgangspunktet ikke nekte. Som norsk borger er førstegangstjenesten en plikt du har, men det er også en unik mulighet med tanke på jobb eller utdanning.

Les mer

Hvem får beret?

Beret, flyblå: Brukes kun av personell som er fagutdannet innen luftvern, eller tjenestegjør i luftvernrelaterte stillinger. Hvordan stryke uniform? Det gjøres ved at man bruker et lett fuktig håndkle som legges på uniformdelen. Deretter stryker man med strykejernet over håndkleet – slik at uniformen aldri er i direkte kontakt med strykejernet.

Tilsvarende, hva gjør man med gamle uniformer?

Har du ei uniform som du ikkje lenger ønskjer? Då skal du levere uniforma inn, eller makulere ho. Personlege militære klede (PBU) som du har fått av Forsvaret, skal du levere inn på næraste depot. Andre uniformer kan du klippe i sund eller øydeleggje på andre måtar, slik at andre ikkje kan bruke ho. Er det lov å selge uniform? Det er derimot ikke ulovlig å selge politiuniformer eller effekter mellom privatpersoner. Over flere år har politiet blitt gjort oppmerksom på at det foregår salg av uniformer, merker eller andre effekter på ulike nettsteder. Derfor har Politiets data- og materielltjeneste tatt til orde for å lovregulere slikt salg.

Man kan også spørre kan man nekte å gå i forsvaret?

nekte å utføre verneplikt i de militære styrker. Den som nekter å gjennomføre noen form for plikttjeneste (totalnekter) kan straffes med fengsel fra tre måneder inntil to år, i gjentakelsestilfeller fra ett til tre år (militære straffelov av 22. mai 1907, § 35). Angående dette, er kvinner vernepliktige? I Norge er det fra 1. januar 2015 verneplikt for alle kvinner som er norsk statsborger og født 1. januar 1997 eller senere (gjeldende fra januar 2016). Kvinner født tidligere kan avtjene frivillig førstegangstjeneste.

Er det tvungen verneplikt i Norge?

I Norge er verneplikten allmenn. Det vil si at både kvinner og menn er vernepliktige. Alminnelig verneplikt inntrer normalt det år man fyller 19 år, og varer ut det år man fyller 44 år. Plikttjenestens lengde fastsettes hvert år av Stortinget i forbindelse med behandlingen av statsbudsjettet. Ta dette i betraktning, hva skal til for å bli fallskjermjeger? Krav til tjenesten

  1. Være minst 18 år før opptaket starter.
  2. Bestå fysiske minstekrav for utdanningen.
  3. Være norsk statsborger.
  4. Karakter 9 på synstest uten bruk av briller eller linser.
  5. Ha god helse.
  6. Minimum karakter 5 på teoritesten (allment evnenivå).
  7. Plettfri vandel.

Hva er et Beretløp?

I Panserbataljonen markerer beretløpet overgangen fra rekruttperioden til tjeneste som dragon. Helgen skal de bruke til å hvile og spise masse mat slik at de får igjen tapte krefter.

By Barnebas Nucci

Hvordan få fin beret? :: Hva betyr personifisering?
Nyttige lenker